ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

17 Ιουνίου 2014

Δελτίο Τύπου εκ του Γραφείου Τύπου




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (Π.Ο.Ε.Ε.Π.) χαιρετίζει τη νίκη των απολυμένων-απεργών των εργοστασίων της πολυεθνικής Coca Cola στην Ισπανία και την επιστροφή τους στις δουλειές τους.
Η θετική έκβαση του αγώνα των Ισπανών συναδέλφων που στηρίχθηκε στο μποϊκοτάζ των προϊόντων της αμερικανικής εταιρείας ανοίγει το δρόμο για την κάμψη της αδιαλλαξίας των στελεχών της ίδιας εταιρείας στην Ελλάδα, όπου οι πολίτες, οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοί της αντιμετωπίζονται σαν κάτοικοι τριτοκοσμικής χώρας.
Ο δρόμος για τη δικαίωση των συναδέλφων μας είναι μονόδρομος και οι σχεδιαστές της πολιτικής των απολύσεων της Coca Cola και τα διευθυντικά στελέχη που κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν το απεχθές έργο του κλεισίματος του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το αίτημα της κοινωνίας να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.
Το μήνυμα από την Ισπανία είναι σαφές και αποδεικνύεται και από τη μαζική συμμετοχή στο μποϊκοτάζ από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, ότι οι καταναλωτές αρνούνται να λειτουργήσουν ως παθητικοί καταναλωτές προϊόντων εταιρειών που συμπεριφέρονται στις τοπικές κοινωνίες σαν να είναι αποικίες κατανάλωσης, δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας και δεν συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη τους.
Εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους απεργούς της Coca Cola Τρία Έψιλον, που κάνουν περήφανους όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας και δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε δίπλα τους μέχρι την τελική τους δικαίωση, μέχρι την επαναλειτουργία του εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη.

Οι Ισπανοί συνάδελφοι με τη νίκη τους έδειξαν ότι η δικαίωση του αγώνα και στην Ελλάδα είναι κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου