ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

08 Οκτωβρίου 2013

8/10/2013

Θέμα: Απεργία στην Coca Cola 3 E Θεσσαλονίκης
   Μετά από οκτώ ημέρες συνεχών απεργιακών κινητοποιήσεων στην Κόκα Κόλα 3 Ε Θεσσαλονίκης, οι απεργοί σημείωσαν μια «πρώτη νίκη στα σημεία»,  εφόσον η διεύθυνση της εταιρίας αποφάσισε να αναιρέσει την αρχική της απόφαση, σύμφωνα με την οποία πέντε συνδικαλιστές όφειλαν να συνεχίσουν την εργασία τους στην Αθήνα στο πλαίσιο της απόφασης της διεύθυνσης για ολοκληρωτική κατάργηση του τμήματος διανομών στην Θεσσαλονίκη. Με έγγραφό της η εταιρία ενημέρωσε τους συγκεκριμένους εργαζόμενους ότι θα συνεχίσουν να απασχολούνται στην Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να δίνει περαιτέρω εξηγήσεις.
   Το ζήτημα της απεργίας των εργαζομένων στην Κόκα Κόλα 3 Ε ήλθε και στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης προς τους απεργούς και προς τα αιτήματά τους. Το σώμα ενημέρωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην Κόκα Κόλα 3 Ε Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Παπαδόπουλος.
   Σήμερα το πρωί συνεδρίασε στο χώρο του εργοστασίου στη Νέα Ραιδεστό η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (Π.Ο.Ε.Ε.Π.) και συζήτησε με τη διοίκηση του Σωματείου την πορεία των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, ενώ αποφασίσθηκε και η οργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης με τα παιδιά των απολυμένων το ερχόμενο Σάββατο μπροστά στο χώρο του εργοστασίου.
Επίσης σήμερα οι Πωλητές Οδηγοί και Βοηθοί στην επιχείρηση «Ευάγγελος Μαλαματίνας και Υιός» πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους  απολυμένους της Κόκα Κόλα 3 Ε, τους  οποίους και επισκέφθηκαν στο χώρο της απεργίας, επέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης και οργάνωσαν απεργιακή ψησταριά μπροστά στο χώρο του εργοστασίου στη Νέα Ραιδεστό.


1 σχόλιο:

  1. Αντε παλι το ιδιο εργο καθε χρονο καθαριζει και απο ενα τμημα μια συνηθεις και ανηθηκη τακτικη.Σαν καταναλωτες πρεπει να παψουμε να ειμαστε στο ιδιο εργο θεατες πρεπει να παρουμε την κατασταση στα χερια μας τιμωροντας την.

    ΑπάντησηΔιαγραφή