ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

28 Μαρτίου 2012

13η ημέρα ανακωχής


ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

(13η ημέρα ανακωχής)
Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ


   Ο πρόεδρος της κλαδικής συνδικαλιστικής οργάνωσης NGG της νοτιοδυτικής περιοχής της Γερμανίας Ούβε Χίλντερμπραντ απέστειλε μια «δήλωση αλληλεγγύης» στους εργαζόμενους στον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών και στην Ομοσπονδία τους ΠΟΕΕΠ.
   Το πλήρες κείμενο της «δήλωσης αλληλεγγύης» των γερμανικών συνδικάτων προς τους Έλληνες εργαζόμενους στα Εμφιαλωμένα Ποτά έχει ως εξής:

   «Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι της ΠΟΕΕΠ
Με ανησυχία παρακολουθούμε τη δραματική κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο με τις σκληρές περικοπές και τις εντολές λιτότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οποίες μεταξύ άλλων έχουν οδηγήσει στη μείωση του ελάχιστου μισθού, σε περικοπές στο επίδομα ανεργίας και των συντάξεων. Η ούτως ή άλλως πληγωμένη εσωτερική ανάπτυξη θα αποδυναμωθεί και η ύφεση θα βαθαίνει ακόμη περισσότερο. Το αποτέλεσμα θα είναι αυξανόμενη ανεργία προ πάντων στους νέους.

Αυτή η «κατρακύλα» θα πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να σταματήσει.

Άμεσα απαιτείται, να προχωρήσει το ελληνικό κράτος σε διαρθρωτικά μέτρα στον κρατικό μηχανισμό δηλαδή στην υπηρεσία οικονομικών και έτσι να βελτιώσει τα έσοδά του δημοσίου προϋπολογισμού. Επειδή όμως κάθε δομική αλλαγή μόνο μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα μπορεί να επιδράσει, παρόμοια μέτρα στη σημερινή κατάσταση δεν είναι επαρκή.

Η Ελλάδα ως μέρος της Ευρώπης εξαρτάται από την αλληλεγγύη όλης της Κοινότητας 
Η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να πάρει έτσι αψήφιστα τη διάλυση της ελληνικής οικονομίας. Οι οικονομικές αλλά προ πάντων οι κοινωνικές συνέπειες για τους ανθρώπους στη χώρα σας θα ήταν καταστροφικές.

Επιπρόσθετες οδηγίες για λιτότητα και προτάσεις για περικοπές, όπως προτείνονται από συντηρητικούς κύκλους μεταξύ αυτών και η Γερμανική Κυβέρνηση, είναι κατά την άποψή μας σε λάθος βάση. Αυτό που είναι αναγκαίο τώρα, είναι στρατηγικές για αναστροφή της ύφεσης. Με μια στρατηγική ανάπτυξης, μια ενδυνάμωση της εσωτερικής αγοράς και μεσοπρόθεσμα προγράμματα ενίσχυσης και βοήθειας (π.χ. για την επέκταση των εσωτερικών δομών) πρέπει να ανοιχθούν νέες προοπτικές για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες συναδέλφους και για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Το Συνδικάτο NGG, της νοτιοδυτικής περιοχής [σ.σ. της Γερμανίας] είναι υπέρ μια αλληλέγγυας Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να θέσει τα θεμέλια για μια ελεύθερη, δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη. Δημοκρατία, Αλληλεγγύη και τα δικαιώματα των εργατριών και εργατών είναι μέρος της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας.

Για αυτούς τους λόγους θεωρούμε μια στενότερη συνεργασία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων ως επιτακτική, καθώς επίσης αναγκαία κάθε εντατικοποιημένη συνεργασία των ευρωπαϊκών συνδικαλιστικών οργανώσεων».



ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΊΑ ΤΗΣ ΠΟΕΕΠ
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ



Επιδοτούμενη φτηνή εργασία
για τους μαθητές των ΕΠΑΣ

Με δελτίο τύπου η νεολαία του ΠΑΜΕ ενημερώνει ότι τα «χαμηλό μεροκάματο των 23 ευρώ που έπαιρναν οι μαθητές» του ΟΑΕΔ “ στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης πετσοκόβεται κατ΄ αναλογία με τους υπόλοιπους μισθούς και φτάνει στα 18 ευρώ». Σύμφωνα με την ανακοίνωση «την ίδια στιγμή η επιδότηση του ΟΑΕΔ στην εργοδοσία μένει ανέγγιχτη στο ποσό των 12 ευρώ,  ποσό το οποίο είχε αυξηθεί από πέρυσι». Επίσης η ανακοίνωση αναφέρει ότι «σε αρκετές σχολές και ειδικότητες σε όλη τη χώρα, οι μαθητές παραμένουν απλήρωτοι για 2 και 3 μήνες, με άγνωστη ημερομηνία καταβολής των δεδουλευμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου