ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

28 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ!!!



Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013
ΝΕΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ
ΑΠΟ ΤΙΣ 9450 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
Στηρίζουμε κάθε κίνηση των εργαζομένων η οποία αποσκοπεί στη διατήρηση των θέσεων εργασίας

Είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε  μετά από ένα δεκάμηνο αναστολής της λειτουργίας μας διότι:

Η Coca Cola επιμένει και θέλει
να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη

Κάτι συμβαίνει στην Coca Cola στην Ευρώπη. Στη Γερμανία το Συνδικάτο NGG   έχει κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις. Το συγκεκριμένο εργατικό σωματείο θεωρείται από τα πιο μαχητικά της Γερμανίας.
Στελέχη του παραβρέθηκαν πριν μερικούς μήνες – μέσα Οκτωβρίου- στο συνέδριο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας  Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ). Πρόκειται για την πιο δυναμική εργατική  συνδικαλιστική οργάνωση στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα. 
Την ίδια περίοδο που πραγματοποιούνται οι απεργίες στην Γερμανία η  διεύθυνση της Coca Cola  πιέζει στην Θεσσαλονίκη για νέες απολύσεις με την μέθοδο της εθελουσίας εξόδου και από ότι φαίνεται  συνεχίζει να κινείται με γνώμονα το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη. [Βλ. για την ίδια προσπάθεια της πολυεθνικής εταιρίας πέρυσι τέτοιο καιρό και για την απεργία των 43 ημερών στα προηγούμενα δημοσιεύματα στο «Χρονικό» μας]
Από τις αρχές του χρόνου πραγματοποιούνται συναντήσεις  εκπροσώπων των εργαζομένων με στελέχη της πολυεθνικής που δεν έχουν καταλήξει σε κανένα αποτέλεσμα. Οι εργαζόμενοι  αρνούνται κάθε συζήτηση για κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΟΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Παραθέτουμε αυτούσιο δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ (Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2013) με τον τίτλο:
 «Μεγάλη απεργία στην Coca Cola Γερμανίας»
«Κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Coca Cola της Γερμανίας με αίτημα να μη γίνουν απολύσεις και να μην υιοθετηθεί ελαστικό ωράριο. Άλλοι 500 μισθωτοί προστέθηκαν χτες στους απεργούς, που πραγματοποίησαν για πολλές ώρες στάσεις εργασίας, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη διεύθυνση της επιχείρησης.
Επτά νέες εγκαταστάσεις της αμερικανικής πολυεθνικής επηρεάστηκαν από τις πολύωρες στάσεις. Οι απεργοί εντείνουν τον αγώνα τους ενόψει της επόμενης σειράς διαβουλεύσεων, στις 30 Ιανουαρίου, μεταξύ των συνδικάτων και της διεύθυνσης με κύρια θέματα τα μισθολογικά, την «τροποποίηση» του ωραρίου εργασίας και ενδεχόμενες απολύσεις.
Η Coca Cola είχε καταθέσει τον περασμένο μήνα προς διαβούλευση «μια πολύ καλή προσφορά για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας», υποστηρίζει η εταιρεία, με πρόβλεψη για μισθολογικές αυξήσεις ύψους 2,3% για το 2013 και 2% για το 2014. Επιπλέον, «έχουμε εξηγήσει πως είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. Πάντως, η Coca Cola θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την προϋπόθεση για ένα ελαστικότερο ωράριο εργασίας.
Στην αντίπερα όχθη, η εργατική ένωση NGG αξιώνει αυξήσεις 6% για το επόμενο 12μηνο και αντιτίθεται στην κατάργηση 450 θέσεων εργασίας που έχει ανακοινώσει η εταιρία με πρόσχημα την «αύξηση της ανταγωνιστικότητας» στην Γερμανία.
«Ως την επόμενη Τετάρτη, πρόκειται να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στην πλειονότητα των εγκαταστάσεων της Coca Cola στην Γερμανία», επιβεβαίωσε ο Γιόνας Μπολ, εκπρόσωπος του Συνδικάτου. Προχθές, 600 εργαζόμενοι κατέβασαν τους διακόπτες επί πολλές ώρες σε άλλες επτά εγκαταστάσεις της εταιρίας. Η Coca Cola απασχολεί περίπου 10.600 εργαζόμενους στην Γερμανία και εκμεταλλεύεται πάνω από 60 εγκαταστάσεις. Το 2011 παρήγαγε στη χώρα 3,7 λίτρα του γνωστού αναψυκτικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου