ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

02 Μαρτίου 2012


ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ
ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
   Σε δημόσιες δηλώσεις του για το κλείσιμο των εργοστασίων στην Θεσσαλονίκη και την Πάτρα ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Το κλείσιμο της γραμμής παραγωγής της Coca Cola 3 E σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα αποτελεί πλήγμα για την εικόνα της χώρας στην διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, επιβαρύνει το ποσοστό ανεργίας και αποθαρρύνει κάθε νέα επένδυση»!
ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ VS ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ
   Ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του σήμερα στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής για το κλείσιμο του εργοστασίου της Κόκα Κόλα 3 Ε, η έδρα της οποίας βρίσκεται στην Νέα Ραιδεστό, δημοτικής κοινότητας, που ανήκει στο δήμο Θέρμης: «η τοπική κοινωνία και ο δήμος στήριξε όλα αυτά τα χρόνια την επιχείρηση με κάθε τρόπο, παρέχοντας όλες τις σχετικές, αδειοδοτήσεις, αλλά και κάθε δυνατή στήριξη στην προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, την εξασφάλιση επάρκειας υδροδότησης κτλ. Μπορώ να κατανοήσω ως ένα βαθμό επιχειρήματα που αφορούν την υψηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων και το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας, αλλά καλώ τη διοίκηση της εταιρίας να επανεξετάσει την απόφασή της».
ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΓΕΩΜΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (2) – Ομάδα απεργών παραβρέθηκε στη διανομή πατατών Νευροκοπίου και μοίρασε φυλλάδια στους πολίτες στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι απεργοί εξέφρασαν με δηλώσεις τους προς το «Χρονικό» την ευαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο δεχόταν οι πολίτες τα φυλλάδια τους και το γεγονός ότι η συντριπτική τους πλειονότητα ήταν πλήρως ενημερωμένη για το δίκαιο αγώνα των απεργών  και για τα αιτήματα τους.
   Η υπόθεση της διακοπής της λειτουργίας του εργοστασίου της Κόκα Κόλα στην Θεσσαλονίκη μετατρέπεται μέρα με τη μέρα σε υπόθεση της συνολικής τοπικής κοινωνίας.

ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ
Αξιοπρόσεκτο είναι το δημοσίευμα στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 με τον τίτλο:
«Το μυστικό της Κόκα Κόλα».

   Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο διατηρώντας τις επιφυλάξεις μας: «Σάλο προκαλεί η απόφαση της Coca Cola να κλείσει δύο ή τρία πιθανώς εργοστάσια στην Ελλάδα. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων αναμενόμενες για μια εταιρία η οποία θησαυρίζει εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα. Ο κολοσσός της 3 Ε είναι γνωστό ότι διαθέτει παραγωγικές μονάδες ανά τον κόσμο, αυτό που δεν είναι όμως γνωστό είναι το απίστευτο γεγονός ότι εδώ και ένα μήνα στην ελληνική αγορά η 3 Ε διαθέτει εκατομμύρια φιάλες Coca Cola τις οποίες εμφιαλώνει σε τρία ιταλικά εργοστάσιά της! Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι τα εργατικά χέρια στην Ιταλία είναι φθηνότερα από τα ελληνικά. Κάπου άλλου είναι το μυστικό…»!!!!!

ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΖΟΥΝ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 1987

   Η οικονομική εφημερίδα «ΜΕΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ» αφιερώνει σήμερα Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 εκτενές δημοσίευμα στις εξελίξεις στην πολυεθνική εταιρία με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Η Coca Cola, τα λουκέτα και οι απεργίες»
   Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στη νίκη των απεργών του 1987: «Μέρες του ΄87 ζει η Coca Cola 3 E στη Θεσσαλονίκη. Τότε οι απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν διαρκέσει 114 ημέρες είχαν λήξει με την επαναπρόσληψη των 16 εργαζομένων.
   Σήμερα, η απεργία μετρά ήδη πάνω από ένα μήνα και απ΄ ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται να λήξει σύντομα, μετά τις ανακοινώσεις για το κλείσιμο της μονάδας παραγωγής της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.
   Η συγκεκριμένη απόφαση δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους εργαζόμενους της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη. Κάθε άλλο. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΕΠ (Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών) αποφάσισε προ ημερών τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και τις 18 Μαρτίου με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και τις ίδιες ημέρες τρίωρες στάσεις εργασίας σε όλα τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου 3 Ε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου