ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

02 Μαρτίου 2012

30η ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων


ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θυμηθείτε: Το 1987 οι εργαζόμενοι απήργησαν 114 ημέρες και νίκησαν την Κόκα Κόλα 3 Ε
Χρονικό απεργίας στην Κόκα Κόλα
(30η ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων)
Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012
   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (2) – Συμπληρώθηκε ένας μήνας συνεχούς απεργιακού αγώνα στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον για να μη μεταφερθεί στην Βουλγαρία. Οι εργαζόμενοι πρώτοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, παρά τις διαρκείς διαψεύσεις της πολυεθνικής εταιρίας, η οποία τροφοδοτούσε με δηλώσεις ανώνυμων στελεχών τον ημερήσιο τύπου, ότι δεν πρόκειται να μεταφερθεί το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης στην Βουλγαρία.
ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ
   ΒΟΛΟΣ (2) – Ο γενικός γραμματέας του Σωματείου των Εργαζομένων στην Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον του Βόλου Βασίλης Βλαχάκης επισκέφθηκε εντελώς αιφνιδιαστικά χθες το απόγευμα τα γραφεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων στην Κόκα Κόλα 3 Ε στην Θεσσαλονίκη Δημήτρη Δουμάνη.
   Μια ημέρα νωρίτερα κλιμάκιο εργαζομένων από το εργοστάσιο της Κόκα Κόλα του Βόλου με επικεφαλής το γενικό γραμματέα Βασίλη Βλαχάκη συμμετείχαν μαζί με άλλα στελέχη της ΠΟΕΕΠ από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας στην αφισοκόλληση  στην πόλη της Λάρισας με σκοπό την ενημέρωση του εκεί  καταναλωτικού κοινού για την διάθεση βουλγάρικης Κόκα Κόλα στην μεγαλούπολη του θεσσαλικού κάμπου. [1]
ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΕΠ
   ΠΑΤΡΑ (2) – Από χθες το μεσημέρι βρίσκεται κλιμάκιο της ΠΟΕΕΠ με επικεφαλής τον οργανωτικό της γραμματέα Βασίλη Αρτεμίου στην Νότια Ελλάδα.  Το κλιμάκιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή (βράδυ της Παρασκευής) στην Πάτρα, χωρίς να έχουν γίνει γνωστή οι λόγοι της επίσκεψης του.
ΜΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΕΚΘ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ
   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (2) – Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης Δημήτρης Δουμάνης βρίσκεται διαρκώς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δίνει συνεντεύξεις. Μια πρωτόγνωρη εμπειρία για έναν συνδικαλιστή ήπιων και χαμηλών τόνων και άνθρωπο της μεθοδικής και αθόρυβης δουλειάς.
   Στο μεταξύ χθες το πρωί σε εκπομπή της ΕΡΤ 3  φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον της κερδοφόρου πολυεθνικής Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον, επανέλαβε τη θέση του Εργατικού Κέντρου  για ενδεχόμενο καταναλωτικών αντιποίνων των συνδικάτων και των εργαζομένων προς την Κόκα Κόλα, εάν συνεχίσει να εμμένει στο «λουκέτο» του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.
Εκτενή ρεπορτάζ έχουν και οι ημερήσιες εφημερίδες για την απεργία. [2]
   Ο Γιώργος Τράγκας στη σημερινή ραδιοφωνική του εκπομπή εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τους απεργούς της Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης.
Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΤΑΛΙΚΑΣ
   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (2) –  Χθες κατά τον εγκλωβισμό της νταλίκας του απεργοσπαστικού μηχανισμού της Κόκα Κόλα στο Ωραιόκαστρο, οι απεργοί συνομίλησαν με στελέχη μεγάλη αλυσίδας καταστημάτων της πόλης, για την οποία προορίζονταν τα προϊόντα της πολυεθνικής και οι ιθύνοντες μεταπείσθηκαν και απαίτησαν από τον οδηγό να πάρει την άγουσα προς την … Αθήνα! Η αλληλεγγύη προς τους απεργούς εκδηλώνεται αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με απτά αποτελέσματα. Οι αποθήκες του Σχηματαρίου και οι υπόλοιπες «κρυφές» τις οποίες νοίκιασε η Κόκα Κόλα για να στήσει τον απεργοσπαστικό της μηχανισμό ασφυκτιούν. Το γεγονός από μόνο του σημαίνει τεράστιες απώλειες χρόνου και κερδών.
   Η συμβολή της αστυνομίας στην τήρηση της τάξεως ήταν υποδειγματική, παρά το γεγονός ότι ο απεργοσπάστης οδηγός προσπαθούσε διαρκώς να προκαλέσει τους απεργούς για να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο. Η διεύθυνση της αστυνομίας διέταξε τον απεργοσπάστη να ακολουθήσει την υπόδειξη του πολυκαταστήματος τροφίμων και να επιστρέψει στο Σχηματάρι.
   Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες άλλος οδηγός του απεργοσπαστικού μηχανισμού μετέφερε παρανόμως προϊόντα της Κόκα Κόλα για γνωστή αλυσίδα ταχυφαγείων, η οποία σε ορισμένα καταστήματά της παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις σε προϊόντα της Τρία Έψιλον. Ο απεργοσπάστης οδηγός εντοπίστηκε από απεργιακή φρουρά.   Σημειώνουμε ότι οι διανομές με διάφορους παράνομους τρόπους  γίνεται μέσω ενός εκτεταμένου απεργοσπαστικού μηχανισμού, ο οποίος άλλοτε λειτουργεί νομίμως και άλλοτε παρανόμως. Ένα παράδειγμα παράνομης διανομής είναι ο τεμαχισμός των συσκευασιών για προσφορές, οι οποίες προσφέρονται στους πελάτες μεμονωμένα σε κανονική τιμή και όχι στην τιμή της προσφοράς.    Καθημερινά και όσο στενεύουν τα περιθώρια στην αγορά γύρω από τον απεργοσπαστικό μηχανισμό αναπτύσσεται  ένα πλέγμα ημινόμιμων και ανοικτά παράνομων δραστηριοτήτων.

1.    Βλ. Χρονικό Απεργίας στην Κόκα Κόλα της Πέμπτης 1 Μαρτίου 2012.
2.    Για λόγους αρχής θα αναφερθούμε σε επισημάνσεις των εφημερίδων τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου