ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

13 Μαρτίου 2012

41η ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων




ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3 Ε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

(41η ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων) Στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης
η Αλ. Παπαρήγα

   Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί τους απεργούς της Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης  το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Μαρτίου κατά την 24ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου των Εμφιαλωμένων Ποτών.

ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ

   Συνήλθε σήμερα Τρίτη 13 Μαρτίου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΕΠ. Στα θέματά της συμπεριλαμβανόταν η σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου την Παρασκευή και του Εθνικού Συμβούλιου το Σάββατο που θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη.

Οι κυλιόμενες απεργίες θα συνεχισθούν έως τις 4 Απριλίου στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον στην Θεσσαλονίκη.

   Στις 16-17 και 18 Μαρτίου απεργεί όλος ο κλάδος των Εμφιαλωμένων Ποτών και των Τροφίμων. Πρόκειται για μια κοινή απεργία που κήρυξαν η ΠΟΕΕΠ και η Ομοσπονδία Γάλακτος και Τροφίμων.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
ΠΩΛΗΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ
Έχουν προγραμματισθεί και θα ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο τα επιμορφωτικά και συνδικαλιστικά σεμινάρια του Συνδικάτου Πωλητών Οδηγών και Βοηθών Βόρειας Ελλάδας. Οι ακριβείς ημερομηνίες και το ωράριο διεξαγωγής των σεμιναρίων θα ανακοινωθούν από τη διοίκηση του Συνδικάτου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι έμποροι  της Θέρμης
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ
να κλείσει το εργοστάσιο στην Νέα Ραιδεστό


   Η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Θέρμης (ΕΕΕΘ) με επιστολή της προς την Κόκα Κόκα 3 Ε Θεσσαλονίκης έθεσε υπόψη του διευθυντού της τελευταίας Γιώργου Βράνη τις απόψεις της για «τη διακοπή λειτουργίας εργοστασίου(;)».
   Το πλήρες κείμενο της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων Θέρμης, το οποίο κοινοποιήθηκε και στο σωματείο Εργαζομένων στην Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:
   «Η ΕΕΘ έχει 420 μέλη, εμπορικά –υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστήματα και υπηρεσίες. Στις επιχειρήσεις των μελών μας απασχολούμε πάνω από 1200 άτομα. Έχει αναπτυχθεί σχέση εμπιστοσύνης και αγαστή επιχειρησιακή συνεργασία, διατηρώντας τους μισθούς των συλλογικών συμβάσεων.
   Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα για να μπορεί να επενδύσει κανείς σ΄ αυτή τη χώρα. Μια εταιρία όμως όπως η Κόκα Κόλα 3 Ε που είναι από τις λίγες κερδοφόρες επιχειρήσεις αν διακόψει τη λειτουργία της στέλνοντας στην ανεργία τους εργαζόμενους είναι το λιγότερο σκληρό!
   Η εταιρία πρέπει να κάνει προσπάθεια να βρει λύση με τα αρμόδια οικονομικά υπουργεία ώστε να διατηρηθεί η εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου.
   Το να προστεθούν άλλοι 200 άνεργοι στην περιοχή μας θα έχει αντίκτυπο στην τοπική αγορά και θα συμβάλλει στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής.
Για όλους τους παραπάνω λόγους στηρίζουμε τον αγώνα των εργατοϋπαλλήλων της Κόκα Κόλα 3 Ε Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος                           Η γραμματέας
Πιστέλας Στάθης                  Μπλιουμή Φανή
Το Δ.Σ.
Παπαδόπουλος Τέλης, Μαρκούδης Γρηγόρης, Γεωργιάδης Αλέξης, Κυριακίδης Ιωάννης, Δελής Λάζαρος».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
 «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ»
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ 3Ε ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

   Η αυτοδιοικητική κίνηση «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» του Δήμου Θέρμης συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της 3 Ε COCA COLA που εναντιώνονται στην επιχειρούμενη συρρίκνωση της παραγωγικής διαδικασίας στο εργοστάσιο της Ραιδεστού και τη μεταφορά των δραστηριοτήτων της στη γειτονική Βουλγαρία.
   Η 3 Ε COCA COLA για 40 χρόνια αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα στα όρια του δήμου Θέρμης με συνολικό αριθμό τουλάχιστον 400 εργαζομένων στις δραστηριότητες της. Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους της κατοικούν στο Δήμο Θέρμης, με ότι αυτό συνεπάγεται στην τόνωση της οικονομικής ζωής της περιοχής και της αγοράς των οικισμών του.
   Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της μεταφοράς της δραστηριότητας ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία σύμφωνα μάλιστα με τα στατιστικά δεδομένα που έχει καταγράψει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Εσόδων της γειτονικής χώρας. Τους τελευταίους 18 μήνες, χρονική περίοδο που συμπίπτει με την κορύφωση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, τουλάχιστον 2.900 ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις προχώρησαν σε ίδρυση εταιρείας ή μετέφεραν τη δραστηριότητα τους στη Βουλγαρία, με σκοπό να εκμεταλλευτούν τα «πλεονεκτήματα» του σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος που προσφέρει.
   Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της εφαρμογής των μνημονίων στην οικονομία της χώρας και στους εργαζόμενους. Η ασκούμενη πολιτική της απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων, της μείωσης των μισθών και του μεροκάματου που υποτίθεται θα συνέβαλαν στην ανάπτυξη, την αύξηση της παραγωγικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας αποτελεί το μεγαλύτερο μύθο. Αντίθετα οδηγούν στο βάθεμα της ύφεσης και την παραπέρα αποβιομηχάνιση.
   Η 3 E COCA COLA που όλα τα χρόνια της λειτουργίας της στη χώρα μας υπήρξε κερδοφόρα, στηρίχτηκε στους εργαζόμενους των μονάδων της και την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού. Είναι απαράδεκτο κάτω από τις δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες να επιλέγει την αποχώρηση, προκειμένου να διατηρήσει την υψηλή της κερδοφορία, από την υποχρέωση της να συμβάλλει στη στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων της, με την ανάληψη μάλιστα επενδυτικών πρωτοβουλιών ανάλογες των δυνατοτήτων που έχει.
Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταγγέλλουμε τα σχέδια που η 3 E COCA COLA επιχειρεί να υλοποιήσει σε βάρος της οικονομίας της χώρας και των εργαζόμενων της με το κλίμα πίεσης και ανασφάλειας που δημιουργεί.
Συμπαραστεκόμαστε αμέριστα στους εργαζόμενους της 3 Ε COCA COLA στον αγώνα τους να αποτρέψουν το κλείσιμο των μονάδων παραγωγής στη Θέρμη και να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους.
Για την αυτοδιοικητική κίνηση Δήμου Θέρμης
Σοφία Βασιλειάδου


ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η συζήτηση για την υπόθεση του κτιρίου των Μύλων Αλατίνι στάθηκε η αφορμή για να αναφερθούν στο ζήτημα του κλεισίματος του εργοστασίου της Κόκα Κόλα 3 Ε Θεσσαλονίκης οι δημοτικοί σύμβουλοι Σωτήρης Ζαριαννόπουλος (Λαϊκή Συσπείρωση, πρόσκειται στο ΚΚΕ) και Χρήστος Μάτης (ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, πρόσκειται στους Οικολόγους) στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσσαλονίκης. Ως γνωστόν η οικογένεια Δαυίδ,  ο μεγαλομέτοχος της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον, τυγχάνει να είναι και κύριος ιδιοκτήτης του ακινήτου επί της οδού Γ. Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) στην Θεσσαλονίκη, γύρω από το οποίο εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες μια αιχμηρή δημόσια αντιπαράθεση.
Ενδιαφέρουσα ήταν η παρατήρηση του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, ότι η Κόκα Κόλα δηλώνει ότι θα μεταφέρει την παραγωγή στον Βόλο, αλλά «στην πραγματικότητα την πάει ήδη στην Βουλγαρία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου