ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

12 Μαρτίου 2012

40η ημέρα απεργιακού αγώνα


Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012
40 μέρες
 συνεχόμενης  απεργίας
στην Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ (12) -Συμπληρώθηκαν σήμερα 40 συνεχείς ημέρες απεργιακού αγώνα στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα 3 Ε Θεσσαλονίκης. Με την ευκαιρία αυτή η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Απεργιακής Συγκέντρωσης

           Σήμερα Δευτέρα 12 Μάρτη 2012, 8.00 η ώρα το πρωί, εμείς οι απεργοί της Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης βρισκόμενοι στην 40η ημέρα συνεχούς απεργίας παρουσία των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας μας και του ΕΚΘ, αφού ακούσαμε την εισήγηση της Διοίκησής μας αποφασίσαμε και
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
- την διακοπή της εισαγωγής προϊόντων που παράγονται στη χώρα μας από τη Βουλγαρία και άλλες χώρες
- την επαναλειτουργία της επιχείρησης με όλους τους εργαζόμενους
- την απομάκρυνση όλων των εργολαβιών
- την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας                          
ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ              
           Στη διοίκησή μας να δώσει αυτό το ψήφισμα στους Αρμόδιους φορείς, τα συνδικάτα, τα Μ.Μ.Ε. και κάθε άλλο αρμόδιο.


Εθνικό Συμβούλιο της ΠΟΕΕΠ
Θεσσαλονίκη –Σάββατο 17 Μαρτίου 2012
ΕΚΘ -Αίθουσα Αβραάμ Μπεναρόγια
**
Πανελλαδική Απεργία
για τρεις συνεχόμενες ημέρες
στα εργοστάσια της Κόκα Κόκα 3 Ε

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Αθήνα, Πάτρα, Αίγιο, Ηράκλειο Κρήτης, Βόλος και η Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται σε απεργία από τις 2 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ
ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   ΣΕΡΡΕΣ (12)- Και στην Βουλγαρία έχει γίνει γνωστή η απεργία των εργαζομένων στην Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον στην Θεσσαλονίκη, καθώς και η προσπάθεια τροφοδοσίας του απεργοσπαστικού μηχανισμού με κοκακόλα από τη γειτονική χώρα.
   Έλληνες επισκέπτες στο Σαντάσκι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εξεπλάγησαν από τις ερωτήσεις μαγαζατόρων της πόλης για το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και εάν είναι οριστική η απόφαση για  μεταφορά των γραμμών παραγωγής στην Βουλγαρία. Κάποιοι από αυτούς, οι οποίοι συναλλάσσονται για χρόνια με Έλληνες, «χαριτολογώντας» ανέφεραν ότι στο εξής η Βουλγαρία θα εξάγει κοκακόλα στην Ελλάδα και η Ελλάδα μπορεί για αντιστάθμισμα να εξάγει… γυναίκες στην Βουλγαρία
.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ»
«ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΊΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ»

   Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας φιλοξενείται δήλωση του Κώστα Αρτεμίου, ιστορικού ηγέτη του συνδικαλιστικού κινήματος στα Εμφιαλωμένα Ποτά. Πρόκειται για το πρώτο φύλλο της εφημερίδας το οποίο εκδίδεται μετά την ανακοίνωση της Κόκα Κόλα ότι θα κλείσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Το φύλλο κυκλοφορεί εκτός προγραμματισμού με αυξημένο τιράζ, το οποίο ανέρχεται στα 5.500 φύλλα. Θα αποσταλεί σε όλα τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές, σε δήμους και περιφέρειες κλπ.
   Ο πρωτοσέλιδος τίτλος είναι “ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑς ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ» και υπέρτιτλο «Οι απεργοί ζητούν να μείνει στην Θεσσαλονίκη το εργοστάσιο της Κόκα Κόλα». Η κεντρική πρωτοσέλιδη φωτογραφία είναι από τη γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στην Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον Θεσσαλονίκης.
   Στα άλλα θέματα η εφημερίδα πρωτοσέλιδα αναφέρει, τη συνάντηση των δύο Ομοσπονδιών στον Βόλο, το Εθνικό Συμβούλιο, την πρόσκληση προς της ΠΟΕΕΠ από τα κυπριακά συνδικάτα να παρευρεθεί εκπρόσωπός της στο συνέδριό τους, στη συνεργασία και την κατανόηση που δείχνει στα αιτήματα και στον τρόπο διεκδίκησής τους, η συντριπτική πλειονότητα των μεταφορέων, που επιστράτευσε η Κόκα Κόλα για να τους χρησιμοποιήσει ως μέρος του απεργοσπαστικού μηχανισμού και την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο δίκαιο αίτημα των απεργών να παραμείνει το εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη.
   Από την εφημερίδα πληροφορούμαστε ότι μοιράστηκαν μόνο σε Βόλο, Λάρισα, Βέροια, Κιλκίς κλπ. 400.000 φυλλάδια. Το μοίρασμα διεκόπη προσωρινώς λόγω των βροχοπτώσεων για να μην υπάρξουν προβλήματα στην ρύπανση των οδών των πόλεων.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ  Κ.ΑΡΤΕΜΙΟΥ
για τις εξελίξεις στην Κόκα Κόλα 3 Ε

   «… και θεωρώ μεγάλο λάθος της πολυεθνικής Coca Cola να ελπίζει ότι θα λυγίσει ή ότι θα εξαπατήσει τους απεργούς με τους λαδοπόντικες που το «παίζουν» συνάδελφοι, ούτε και με τα παπαγαλάκια και τα ζιζάνια που έθεσε σε λειτουργία. Θα έπρεπε, αλλά ακόμη δεν μπόρεσαν τα μεγαλοστελέχη της 3 Ε να χωνέψουν ότι εδώ πέρα το σ.κ. είναι υγειέστατο, χωρίς «κιτρινίλα» και ότι οι δημοκρατικές του ΑΡΧΕΣ και τα πιστεύω μας στην αυτονομία και αυτοδυναμία του εργατικού κινήματος έχουν πολύ βαθιές ρίζες. Για  το λόγο αυτό κυρίως πιστεύω ότι θα ανατραπούν από την ΠΟΕΕΠ τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου