ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

09 Μαρτίου 2012

37η ημέρα απεργιακού αγώνα


ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(37η ημέρα συνεχούς απεργιακού αγώνα)


Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

ΞΑΝΘΗ (9). Από το περασμένο καλοκαίρι έχει προσαρτήσει η Κόκα Κόλα 3 Ε στα βουλγαρικά δίκτυα της την περιοχή της Θράκης. Στην Ξάνθη και την Κομοτηνή κυκλοφορούν μόνο βουλγαρικά προϊόντα της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον.
                                                                                                                    
Κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι
τις απεργιακές κινητοποιήσεις

   Στο σημερινό της φύλλο (Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012) η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Κλιμάκωση «ψηφίζουν» οι εργαζόμενοι στην Κόκα Κόλα 3 Ε» και υπότιτλο «Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω στο αίτημά τους να παραμείνει ανοιχτό το εργοστάσιο και να μη μεταφερθεί η γραμμή παραγωγής στη Βουλγαρία».
   Σημειώνει ο αρθρογράφος για τη στάση των απεργών της Θεσσαλονίκης: «Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργία και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω στο αίτημά τους να παραμείνει ανοιχτό το εργοστάσιο».
   Η εφημερίδα δημοσιεύει και δήλωση του προέδρου του Σωματείου των Εργαζομένων στην Κόκα Κόλα Πατρών Φώτη Κατσικαρώνη, ο οποίος φέρεται να έχει δηλώσει ότι «τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς των ποτών και τροφίμων. Οι εργαζόμενοι έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε ενωμένοι σαν μία γροθιά. Μόνο έτσι ο αγώνας μας μπορεί και θα φέρει αποτελέσματα».

Λουκέτο στην Coca Cola

Χωρίς πάτο η αποβιομηχάνιση στην Θεσσαλονίκη

   Στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13 αναφέρεται στο κλείσιμο του εργοστασίου της Κόκα Κόλα στην Θεσσαλονίκη με τίτλο «Λουκέτο στην Coca Cola». Η εφημερίδα σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «έπειτα από 40 χρόνια παρουσίας στη Θεσσαλονίκη και παρά τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, η Coca Cola 3 Ε ανακοίνωσε ότι κλείνει τη γραμμή παραγωγής σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα…»
   Και συμπληρώνει ο συντάκτης της εφημερίδας: «Οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και ένα μήνα σε απεργιακές κινητοποιήσεις και επιμένουν ότι οι απολύσεις τους είναι απλώς η αρχή  του τέλους, καθώς η πολυεθνική στρώνει το δρόμο για την οριστική φυγή της στη γειτονική Βουλγαρία. Φυσικά η εταιρεία συνεχίζει να είναι κερδοφόρα παρά την πτώση του 23% που σημειώθηκε στα κέρδη της, ενώ στελέχη της αφήνουν να εννοηθεί ότι καθοριστικό ρόλο στην πτώση του τζίρου της έπαιξε η αύξηση του ΦΠΑ στα αναψυκτικά». Και καταλήγει ο συντάκτης: «Φαίνεται πως το βαρέλι της αποβιομηχάνισης δεν έχει πάτο για τη Θεσσαλονίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου