ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

08 Μαρτίου 2012

36η ημέρα απεργιακού αγώνα


ΚΟΠΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ

Συνεχίζεται η απεργία στην Θεσσαλονίκη
Άκαρπες οι χθεσινές συναντήσεις
Αμήχανοι οι Βράνης-Γιαννέλος

(απεργούν 36  συνεχόμενες μέρες)

   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (8) -Συναντήθηκαν χθες οι εκπρόσωποι της Κόκα Κόλα 3 Ε Γιώργος Βράνης και Στάθης Γιαννέλος με τους εκπροσώπους του εργοστασιακού Σωματείου της Κόκα Κόλα 3 Ε, τους εκπροσώπους του Συνδικάτου Πωλητών Οδηγών και Βοηθών και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ).
   Συζητήθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας του εργοστασίου, αλλά δεν υπήρξαν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας έθεσαν κάποια αιτήματα προς τους απεργούς τα οποία απορρίφθηκαν ασυζητητί και οι συνομιλίες διεκόπησαν χωρίς να υπάρχει κανένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
   Συνδικαλιστικοί κύκλοι από το χώρο των εμφιαλωμένων ποτών, ωστόσο, εκτιμούν ότι διαφαίνονται ήδη σημάδια κοπώσεως στο στελεχικό δυναμικό της Κόκα Κόλα που χειρίζεται την υπόθεση (ο μεν Γιώργος Βράνης ήταν εξαιρετικά νευρικός στις συζητήσεις, ο δε Στάθης Γιαννέλος ασχολήθηκε κυρίως με το δημόσιο προφίλ του  εξ αιτίας των επιθέσεων που δέχεται μέσω του Διαδικτύου[sic!]), η εταιρία έχει τεράστιες απώλειες και το γεγονός καταγράφεται ως άμβλυνση του επιθετικού ύφους από την πλευρά της.    Οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι  εάν συνεχισθεί με την παρούσα αποτελεσματικότητα η απεργία θα υπάρξουν το αργότερο έως το Πάσχα θετικές εξελίξεις. 
   Οι απεργοί της Κόκα Κόλα φαίνεται πως  επενδύουν και στη δυσαρέσκεια του καταναλωτικού κοινού για την κακή ποιότητα της βουλγαρικής κοκακόλας.
  Σημειωτέον ότι κύριο αίτημα των συνδικάτων στα εμφιαλωμένα ποτά είναι να ανοίξουν οι γραμμές παραγωγής και να αρχίσει να δουλεύει το εργοστάσιο. Στο ζήτημα αυτό οι διαπραγματευτές της Κόκα Κόλα δεν κόμισαν τίποτε καινούριο με αποτέλεσμα οι συνομιλίες να οδηγηθούν σε αδιέξοδο.
   Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της εταιρίας προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την εισαγωγή της βουλγάρικης κοκακόλας με την καθυστέρηση στην παραγωγή των γραμμών του Σχηματαρίου και του Βόλου.[sic]
   Τέλος, ανοικτό ερώτημα παραμένουν οι επιπτώσεις της απεργίας στο Χρηματιστήριο για την Κόκα Κόλα.

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΕΠ

   Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 θα πραγματοποιηθεί το Εθνικό Συμβούλιο της ΠΟΕΕΠ. Πρόκειται για τακτική συνάντηση, η οποία συμπίπτει με την απεργία στην Κόκα Κόλα 3 Ε. Εκτιμάται ότι οι αποφάσεις του θα καθορίσουν την πορεία και των απεργιακών κινητοποιήσεων στην Τρία Έψιλον. Στο Εθνικό Συμβούλιο εκτός από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας συμμετέχουν και όλα τα διοικητικά συμβούλια των Σωματείων μελών της ΠΟΕΕΠ.

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

   Σήμερα το πρωί η εταιρία ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗΣ προσπάθησε να διακινήσει προϊόντα της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον με όχημα που είχε βουλγάρικες πινακίδες, τέντα με ελληνική επιγραφή, ενώ στο χώρο εργαζόταν ομογενείς από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

   Σήμερα το απόγευμα θα  πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «Ευάγγελος Τσάνταλης» και αναμένεται να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των απεργών της Κόκα Κόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου