ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

12 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ COCA COLA-3E

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 11:00 Π.Μ.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΑΔΙΟΥ.

Ένας για όλους, όλοι για  έναν.
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη, περνάμε στην αντεπίθεση!











ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΡΜΗΣ -
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΗΣ COCA COLA-3E. 

  Για περισσότερες από 140 ημέρες οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής Coca Cola-3E δίνουν έναν ανυποχώρητο, ηρωικό αγώνα μέσα σε συνθήκες εργοδοτικής τρομοκρατίας (διώξεις απεργών, εκβιασμοί). Ο αγώνας αυτός έχει ευρύτερη σημασία. Είναι αγώνας όχι μόνο των εργαζομένων στην Coca Cola, αλλά ολόκληρου του κλάδου, ολόκληρης της εργατικής τάξης. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος της δουλειάς ενάντια σε ένα διεθνές μονοπώλιο-σύμβολο του καπιταλισμού και της κοινωνικής εκμετάλλευσης.

  Η πολυεθνική Coca Cola-3E, αφού έκλεισε την παραγωγή στο εργοστάσιο στη Νέα Ραιδεστό, πετά κυριολεκτικά στο δρόμο άλλους 33 εργαζόμενους, για να τους αντικαταστήσει με εργολαβικούς, ενώ προχωράει και σε συρρίκνωση τμημάτων του εργοστασίου του Βόλου που θα έχει ως συνέπεια την απόλυση άλλων 52 εργαζομένων. Κατά  τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, η Coca Cola απέλυσε 320 εργαζομένους ενώ τα τελευταία έξι χρόνια έχει απολύσει πάνω από 1400 εργαζόμενους στις επιχειρήσεις της  και έσπρωξε πολλές εργαζόμενες οικογένειες στη φτώχεια.

  Σε μια εποχή που η πολιτική της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και της Τρόικα έχει καταδικάσει στην ανεργία και την εξαθλίωση εκατομμύρια συνανθρώπους μας, η συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων, το πλαίσιο της ελευθερίας κίνησης κεφαλαίων της Ε.Ε., κλείνει εργοστάσια, συρρικνώνει τμήματα, αντικαθιστώντας εργαζόμενους με  εργολαβικούς με μεροκάματα των 500 ευρώ και μεταφέροντας τις επιχειρήσεις της στη γειτονική Βουλγαρία, προς αναζήτηση φθηνότερου εργατικού δυναμικού.
  Πρόκειται για πάγια τακτική των μονοπωλιακών ομίλων που επιδιώκουν την αύξηση των αστρονομικών τους κερδών, και της ανταγωνιστικής τους θέσης στον κλάδο, έχοντας την στήριξη των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Μόνο το διάστημα 2011 - 2012 τα καθαρά κέρδη της Coca-Cola 3E ανήλθαν στα 611 εκατ. ευρώ. Με ορισμένα δε ψίχουλα από αυτά που βγήκαν από τις πλάτες των εργαζομένων της  και των λαϊκών στρωμάτων καταναλωτών προσπαθεί να εξαγοράσει την συμπάθεια και να κρύψει το ανάλγητο πρόσωπό της με διάφορες ελεημοσύνες.

  Η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση της στον αγώνα των εργαζόμενων της Coca Cola-3E και καλεί τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και νέες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Θέρμης να σταθούν αλληλέγγυοι στους απεργούς. Για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για συντονισμένη απάντηση των εργαζομένων του ομίλου  και ολόκληρου του κόσμου της εργασίας απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας της πολιτικής της κυβερνήσεων, της ΕΕ και των κομμάτων της στα δικαιώματά μας, τη ζωή μας.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα  του Δήμου Θέρμης να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της Coca Cola.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου