ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

16 Μαρτίου 2012

1η ημέρα «ανακωχής»


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012
(1η  ημέρα «ανακωχής»)


ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΕΠ
 στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Θεσσαλονίκη



ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ- Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ


   Με ικανοποίηση αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου τη συμφωνία με την πολυεθνική Κόκα Κόλα 3 Ε και κυρίως το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης.

   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Το άνοιγμα του εργοστασίου έγινε σήμερα Παρασκευή 16 Μαρτίου εκτενές θέμα στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

   Σε εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ του έγκριτου δημοσιογράφου Θεόφιλου Σιχλετίδη με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ανοίγει ξανά το εργοστάσιο της Coca Cola» και υπότιτλο «Έπειτα από 42 ημέρες απεργίας οι εκπρόσωποί της και οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμφωνία για την επαναλειτουργία του» αναφέρονται τα εξής: «Όταν στις 2 Φεβρουαρίου άρχισε η απεργία των εργαζομένων της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη – για να μη διακόψει η επιχείρηση την παραγωγική δραστηριότητά της- λίγοι ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι το εργοστάσιο θα μπορούσε να μείνει ανοικτό. Έγιναν ακόμη λιγότεροι, όταν η εταιρεία στις 28 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε και επίσημα την πρόθεσή της να κλείσει τη γραμμή παραγωγής τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Πάτρα.

  Χθες το πρωί δικαιώθηκαν όσοι πίστευαν ότι αυτό το εργοστάσιο μπορεί να σωθεί από το λουκέτο και να μην έχει την άσχημη τύχη πολλών άλλων στη Θεσσαλονίκη. Η διοίκηση του Σωματείου των Εργατοϋπαλλήλων της Coca Cola και οι εκπρόσωποι της 3 Ε συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής του αεροδρομίου και κατέληξαν σε συμφωνία για την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Αργότερα το μεσημέρι στη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο χώρο της μονάδας η συμφωνία επικυρώθηκε παμψηφεί και αποφασίστηκε να λυθεί η απεργία – έπειτα από 42 ημέρες- και από σήμερα το σύνολο του προσωπικού να επιστρέψει στις θέσεις του».

   Στο ρεπορτάζ του Θεόφιλου Σιχλετίδη αναφέρεται επίσης ότι: «…στη συνέλευση των εργαζομένων ακούστηκε πως όλοι πρέπει να βρίσκονται «με το όπλο παραπόδα», ώστε να περάσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν το σχέδιο για τη διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας στη Θεσσαλονίκη. Εξαιτίας της απεργίας αλλά και των «μπλόκων» που είχαν στήσει οι εργαζόμενοι στη διακίνηση των προϊόντων της 3 Ε από άλλες περιοχές εδώ και ημέρες υπήρχαν πολύ μεγάλες ελλείψεις κυρίως στη «ζεστή» αγορά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών η χθεσινή εξέλιξη δικαίωσε έναν μεγάλο εργατικό αγώνα».

   ΛΑΡΙΣΑ -Εκτενή ρεπορτάζ έκαναν τα ραδιοφωνικά μέσα της Θεσσαλίας σήμερα το πρωί. Ραδιοφωνικός σταθμός μεγάλη ακροαματικότητας στην Λάρισα έκανε λόγο για μεγάλη νίκη των απεργών. Σημειωτέον ότι οι απεργοί έκαναν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις ενημέρωσης προς την κοινωνία της Λάρισας με χιλιάδες φυλλάδια και αφίσες.


Η Κόκα Κόλα και οι τοπικές κοινωνίες

   Αυτοί οι τύποι και οι τύπισσες της Κόκα Κόλα είναι μάστορες στο να παραπλανούν συστηματικά την κοινή γνώμη. Στη λαϊκή γλώσσα αυτό λέγεται,   «δούλεμα ψιλό γαζί».
   Στην επίσημη ιστοσελίδα της Κόκα Κόλα στο λήμμα «καριέρα» διαβάζουμε το εξής καταπληκτικό: «Η Coca Cola Τρία Έψιλον έχει αναλάβει μια δέσμευση: να αναπτύσσεται ως επιχείρηση συνεισφέροντας στην τοπική κοινωνία και προσφέροντας δυνατότητες ανάπτυξης στους ανθρώπους της».
   Διαβάστε και αυτό το καταπληκτικό: «Αν αναζητάτε θέση εργασίας σε μια εταιρία η οποία επιχειρεί υπεύθυνα για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, των τοπικών κοινωνιών, του κόσμου στον οποίο ζούμε αξίζει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να σταδιοδρομήσετε στην Coca Cola Τρία Έψιλον».
   Ευτυχώς που υπάρχει η Κόκα Κόλα και σώζει τις τοπικές κοινωνίες!!! Όπως στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

ΑΝΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου