ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

06 Απριλίου 2012

22η ημέρα ανακωχής


AΠΕΡΓΊΑ στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ


Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

(22η ημέρα ανακωχής)


Τώρα χάνονται και τα αρχεία…

   Ο Μανώλης Γλέζος, ένα ζωντανό σύμβολο του αγώνα ενάντια στους χιτλερικούς κατακτητές, είχε επισκεφθεί τους απεργούς της Κόκα Κόλα στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Είχε μάλιστα απευθύνει και λόγο με τον οποίο προσπάθησε να εμψυχώσει τους απεργούς και να ενισχύσει την αλληλεγγύη του ενός προς τον άλλον.
   Ο Μανώλης Γλέζος παρά το προχωρημένο της ηλικίας του συμμετέχει σε πάμπολλες πρωτοβουλίες και δεν ξεχνά και τους αγωνιζόμενους εργάτες. Αυτό έδειξε και η επίσκεψή του στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα.
   Ο γηραιός αγωνιστής έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του στην αποκατάσταση, ηθική και οικονομική, που προξένησαν οι Γερμανοί κατακτητές στην Ελλάδα.
   Η παρακάτω ανακοίνωση, όμως, του «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», δείχνει ότι ζούμε σε μια χώρα με διαφορετικούς κώδικες αναφορικά με θέματα πολιτικής, κοινωνικής και ιστορικής ευθύνης.
   Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα» εξέδωσε ανακοίνωση με τον εύγλωττο τίτλο «Εθνικό σκάνδαλο: «εξαφανίστηκαν» τα αρχεία των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα...!». Την ανακοίνωση υπογράφει ο γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής, ηθοποιός Στέφανος Ληναίος.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Εξαφανίστηκε κάθε στοιχείο από το υπουργείο Οικονομικών και από την Τράπεζα της Ελλάδας που τεκμηριώνει τις καταστροφές που προκάλεσε η γερμανική κατοχή στη χώρα, το αναγκαστικό δάνειο και η κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών! Αυτό ομολόγησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης σήμερα στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το θέμα στην αρμόδια επιτροπή!

«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο στο υπουργείο Οικονομικών ούτε για το δάνειο ούτε για τις αποζημιώσεις. Δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία. Ρώτησα να με ενημερώσουν οι υπηρεσίες αν υπάρχουν κάποια στοιχεία για τις απαιτήσεις της Ελλάδας, αλλά δεν προέκυψε κάτι. Κάποτε υπήρχε ένα τμήμα και ένα αρχείο που αφορούσε πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω πρόσβαση και το αναζητώ. Θα θέσω υπ΄ όψιν σας κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο», είπε στους βουλευτές.

Και ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Παπαδάκης είχε δηλώσει προσφάτως στη Βουλή ότι η ΤτΕ «δεν διαθέτει τα πρωτότυπα στοιχεία για το δάνειο, τα οποία προφανώς βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών». Τα οποία στοιχεία όμως από το Υπ. Οικονομικών έχουν… εξαφανιστεί!
Πρόκειται για τεράστιο εθνικό σκάνδαλο και πρέπει να απαιτηθούν ποινικές ευθύνες.

Τι είναι αυτό το: «Κάποτε υπήρχε ένα τμήμα και ένα αρχείο που αφορούσε πολεμικές αποζημιώσεις»;;;; Τι είναι δηλαδή τα πολεμικά αρχεία και τα αρχεία της καταστροφής μιας ολόκληρης χώρας που χάνονται και δε βρίσκονται. Λογαριασμοί της ΔΕΗ ή αναμνηστικές φωτογραφίες; Καλύτερα να μας πουν ότι ζητήθηκαν από τη Γερμανία εκβιαστικά και τα δώσαμε…

Όλα αυτά τα αδιανόητα έγιναν στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, την Τετάρτη 28.3, στην αίθουσα της Γερουσίας.

Και ο κ. Στ. Δήμας μάλιστα, λες και δεν άκουσε τίποτε, είπε: «Για την διαμόρφωση ολοκληρωμένης εικόνας χρειάζεται περαιτέρω μελέτη όλων των στοιχείων και αξιολόγηση». Ποιων στοιχείων; Αυτών που εξαφανίστηκαν; Και κατέληξε: «Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει;»

Πως θα τις διεκδικήσει; Με τα εξαφανισμένα αρχεία τόσο των γερμανικών καταστροφών, όσο και της επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου καθώς και των αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν;
Και τα αρχεία δεν ήταν ένα, αλλά τρία: ‘Ένα στο υπουργείο Εξωτερικών, ένα στο υπουργείο Οικονομικών και ένα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Εξαφανίστηκαν και τα τρία; Ή μήπως τα κρύβουν;

Όταν ο Μανόλης Γλέζος είχε ζητήσει από τον τότε Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμο, αντίγραφο από το αρχείο, ο κ. Παπαδήμος δεν αρνήθηκε την ύπαρξή του, αλλά απάντησε ότι «Χρειάζομαι την έγκριση της κυβέρνησης για να σας το δώσει»! Τώρα που είναι πρωθυπουργός τι έχει να πει;

Το πιο φοβερό είναι ότι σήμερα βρισκόντουσαν στην κοινή συνεδρίαση και οι τρεις κάτοχοι των αρχείων: υπουργείο Εξωτερικών, Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος. Και δεν κάλεσαν, όπως είχαν υποσχεθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση, ούτε το Μανόλη Γλέζο ούτε τους αρμόδιους Καθηγητές που είχαν αναλύσει όλο το ιστορικό των οφειλών της Γερμανίας στην προηγούμενη συνεδρίαση. Πρόθεση ή αμέλεια; Καταδικαστέα και τα δύο.

Λοιπόν, θα ψάξουμε εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις να βρούμε τα εξαφανισμένα αρχεία. Κάπου θα είναι. Ασφαλώς σε κάποια εφτασφράγιστα Ελληνικά ή Γερμανικά ντουλάπια. Μπορεί να είναι πεταμένα και στα σκουπίδια κάποιας χωματερής. Όλα είναι πιθανά.

Και προτείνουμε στην Εισαγγελία Αθηνών να μην αφήσει έτσι αυτό το μέγιστο Εθνικό Σκάνδαλο. Έχει την ιστορική ευθύνη απέναντι στον Ελληνικό λαό.
Περιμένουμε…

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012-04-06 Για το Εθνικό Συμβούλιο
Ο γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Στέφανος Ληναίος» 


Κινητοποιήσεις στον «ΧΑΤΖΗ»

Συνεχίζονται οι παραστάσεις διαμαρτυρίας στα ζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗ στην Θεσσαλονίκη. Αύριο Σάββατο 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 προσυγκέντρωση στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (άγαλμα Βενιζέλου) από τους απολυμένους των ζαχαροπλαστείων ΧΑΤΖΗ. Μετά θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο κατάστημα ΧΑΤΖΗ στην οδό Βενιζέλου, απέναντι από το παλιό δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.
Μεθαύριο Κυριακή 8 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στις 17.30 παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα των ζαχαροπλαστείων ΧΑΤΖΗ στην οδό Σοφούλη στην Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου