ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

05 Απριλίου 2012

21η ημέρα ανακωχής


ΑΠΕΡΓΙΑ στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ
Πέμπτη 5 Απριλίου 2012


(21η ημέρα ανακωχής)


12 μήνες φυλάκιση στον Ι. Καπούλα

Ο πρωταγωνιστής στο «Μαύρο Κουτί» των  Τ.Τέλογλου, Αλ. Παπαχελά και Π. Τσίμα
φορτώθηκε με νέα καταδίκη

   Καταδικάστηκε σήμερα στο Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 12 μήνες φυλάκιση ο ιδιοκτήτης της εταιρίας διανομών Ποτοεμπορική με έδρα το Λάκωμα Χαλκιδικής Ιωάννης Καπούλας.
   Ο συγκεκριμένος διανομέας εμφιαλωμένων ποτών είχε πρωτοστατήσει στις δικαστικές διώξεις εναντίον των συνδικαλιστών του συγκεκριμένου κλάδου.       Σύμφωνα με την εκδοχή των εργαζομένων και των σωματείων τους η όλη προσπάθεια ήταν μια καλοστημένη πλεκτάνη, μια σκευωρία μερίδας της εργοδοσίας του συγκεκριμένου κλάδου για να ξεμπερδεύει με τα ενοχλητικά ισχυρά συνδικάτα του συγκεκριμένου κλάδου.
   Η σημερινή δίκη είναι μια από τις πολλές στις οποίες έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι εναντίον της εργοδοτικής πλευράς.
   Η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην εργοδοσία και τους εργαζόμενους διήρκεσε κοντά στα οκτώ χρόνια – εξακολουθεί να συνεχίζεται με τις μηνύσεις των εργαζομένων εναντίον του συγκεκριμένου εργοδότη- και έληξε με την αθώωση της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος, η οποία μηνύθηκε από το συγκεκριμένο μικροεργοδότη για σύσταση συμμορίας! Η κατηγορία κατέρρευσε στην κρίσιμη δίκη το 2008. Τα προηγούμενα χρόνια  είχαν προηγηθεί δεκάδες δίκες εις βάρος των εργαζομένων.
   Σποραδικά δημοσιεύματα για τη διαμάχη, η οποία παρουσιάστηκε και μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλων καναλιών, όπως το Μέγκα Τσάνελ (εκπομπή «Μαύρο Κουτί», Παύλος Τσίμας, Αλέξης Παπαχελάς και Τάσος Τέλογλου με ένα αντισυνδικαλιστικό ρεπορτάζ του τελευταίο, γεγονός το οποίο έδωσε αφορμή να διατυπωθεί σε περιοδικό της Θεσσαλονίκης εκείνη την περίοδο η υποψία… «και στο βάθος Κόκα Κόλα»!
   Βασικός «κατήγορος» των συνδικαλιστών στο ρεπορτάζ του Τάσου Τέλογλου στην εκπομπή «Μαύρο Κουτί» ήταν ο καταδικασθείς σήμερα Ιωάννης Καπούλας  του Αποστόλου (τόπος καταγωγής Θολός Σερρών). Πρόκειται για μια από τις πολλές καταδίκες που έχουν σωρευτεί εις βάρος του τα τελευταία χρόνια, μετά την αθώωση των 16 συνδικαλιστικών στελεχών από τον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών, κυρίως προέδρων και λοιπών μελών διοικητικών συμβουλίων σωματείων, ακόμη και μελών δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και ενός μέλους εκείνη την περίοδο της διοίκησης της ΓΣΕΕ.


ΟΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

   Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον Δημήτρη Λόη που εκδόθηκε στις 28 Μαρτίου 2012 και απευθύνεται στους εργαζόμενους στην πολυεθνική εταιρία και αφορά στην αναδιάρθρωση των δομών λειτουργίας της επιχείρησης.


ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ

Δημήτρης Λόης

Διευθύνων Σύμβουλος  28 Μαρτίου 2012

             Αγαπητοί συνάδελφοι,
   Θα ήθελα να σας ενημερώσω για ορισμένες αλλαγές στην εταιρική δομή του Ομίλου, οι οποίες θα εναρμονίσουν τη δομή της Ελληνικής οργάνωσης με τη δομή του Ομίλου και των θυγατρικών του στην πλειονότητα των άλλων χωρών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε και θα απλοποιήσουν σημαντικά τις εσωτερικές μας διαδικασίες.
   Συγκεκριμένα, η μεταβολή στην εταιρική δομή του Ομίλου θα πραγματοποιηθεί με την εισφορά του κλάδου που αφορά την παραγωγή και εμπορία (διανομή και πώληση) των προϊόντων της εταιρίας στην Ελλάδα σε μια κατά 100% ελληνική θυγατρική του Ομίλου, από τις 31 Μαρτίου 2012.
   Η νέα εταιρική δομή δε θα επιφέρει οποιαδήποτε μεταβολή σε θέσεις εργασίας, αμοιβές, παροχές, προϋπηρεσία και γενικώς δικαιώματα των εργαζομένων μας στην Ελληνική οργάνωση και στα Κεντρικά Γραφεία του Ομίλου.
   Η αλλαγή στην εταιρική μας δομή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2012. Το Διοικητικό μας Συμβούλιο έδωσε ήδη την έγκρισή του και η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρίας αναμένεται στις 25 Ιουνίου 2012.
   Οι εργαζόμενοι μας στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά από τα υπάρχοντα γραφεία και εγκαταστάσεις. Η στενή συνεργασία ανάμεσα στον Όμιλο και την Ελληνική Οργάνωση θα συνεχιστεί όπως ακριβώς και σήμερα με σκοπό να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους και να προσθέτουμε διαρκώς αξία στην τοπική αγορά και στην τοπική κοινωνία.
Δημήτρης Λόης


ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη 3ωρη στάση εργασίας στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ την οποία είχε ανακοινώσει το εργοστασιακό σωματείο.
   Η διεύθυνση της επιχείρησης ζήτησε αμέσως συνάντηση με το Σωματείο και αυτή ορίσθηκε για αύριο το πρωί. Από το αποτέλεσμα της συνάντησης εργαζομένων και εργοδοσίας θα κριθεί η πορεία των κινητοποιήσεων στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ.
   Σημειωτέον ότι και για αύριο το μεσημέρι έως και την ερχόμενη Τρίτη έχουν ανακοινωθεί 3ωρες στάσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου