ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

04 Απριλίου 2012

20η ημέρα ανακωχής


ΑΠΕΡΓΙΑ στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ


Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

(20η ημέρα ανακωχής)


ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

   Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Κόκα Κόλα στην Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Στην Θεσσαλονίκη το Σωματείο θα προχωρήσει σε συναντήσεις με τους εκπροσώπους της εταιρίας για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Γρίφος εξακολουθεί να παραμένει το σωματείο εργαζομένων της Κόκα Κόλα στην Πάτρα, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ακολουθούσε αμφιλεγόμενες πρακτικές το τελευταίο διάστημα.        Όπως έχει γίνει γνωστό κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων διαγράφηκε από την Αυτόνομη Δημοκρατική Ένωση Συνδικαλιστών (ΑΔΕΣ) [για πληροφορίες σχετικά με την ΑΔΕΣ βλ. την ιστοσελίδα της ΠΟΕΕΠ www.poeep.gr ] το μέλος της παράταξης και πρόεδρος του Σωματείου της Κόκα Κόλα Πάτρας Φώτης Κατσικαρώνης, στην συνέχεια παραιτήθηκε και από τη θέση του αντιπροέδρου της ΠΟΕΕΠ.


ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

   Τρίωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν από αύριο Πέμπτη 5 Απριλίου και μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 10 Απριλίου οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Την Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Απριλίου το Συνδικάτο Πωλητών Οδηγών και Βοηθών θα πραγματοποιήσει 48ωρη  απεργία.


ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΕΠ

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα «Αλέκος Μαραντζίδης» της Αυτόνομης Δημοκρατικής Ένωσης Συνδικαλιστών (ΑΔΕΣ) (Φιλίππου 43) ο πρώτος κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων της ΠΟΕΕΠ με θέμα τις νέες εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές συμβάσεις. Εισηγητής ήταν ο πολιτικός επιστήμονας και δικηγόρος Αναστάσιος Παπαγγέλου.
   Τα σεμινάρια παρακολούθησαν πάνω από πενήντα συνδικαλιστικά στελέχη.


Διαμαρτυρόμαστε

Αύριο Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 μαζί με τους απολυμένους των Ζαχαροπλαστείων «Χατζής» στην οδό Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη (απέναντι από το παλιό δημαρχείο). Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 12.30 στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (άγαλμα Βενιζέλου)


Φροντιστήρια Μπαχαράκη
-19 Απριλίου 2012-

Στηρίζουμε την κινητοποίηση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

   Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης από τα μέσα του Σεπτεμβρίου 2012 διεξάγει αγώνα ενάντια στην εργοδοσία των Φροντιστηρίων Μπαχαράκη για την άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου εκπαιδευτικού Γ. Παπαγιάννη.
  Χθες Τρίτη 3 Απριλίου διοργανώθηκε συλλαλητήριο και πορεία στην πλατεία Χαριλάου ενάντια στην ποινικοποίηση και απαγόρευση των εργατικών κοινωνικών αγώνων.
   Την Τρίτη 19 Απριλίου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα των «Φροντιστηρίων Μπαχαράκη» και θα διοργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9.30 το πρωί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενάντια στην ποινικοποίηση και απαγόρευση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.

   Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο των Μισθωτών Εκπαιδευτικών σε ανακοίνωση κάλεσμα αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «…το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, που ήδη έχει προχωρήσει στις πρώτες ενέργειες, τη ΓΣΕΕ, Σωματεία, Συνδικάτα κάθε κοινωνική (δικηγορικοί σύλλογοι, φοιτητικοί σύλλογοι, κ.α.) ή πολιτική συλλογικότητα αλλά και κάθε εργαζόμενο/η, νέο/α να δώσουμε από κοινού μια άμεση απάντηση σε αυτή την άδικη απόφαση προσωρινή διαταγή, αλλά και σε όλο αυτό το όργιο «ποινικοποίησης και απαγόρευσης μιας εργατικής διεκδίκησης και κινητοποίησης».
   Με τη μαζική συμμετοχή στα παραπάνω ή με ψηφίσματα, με υπομνήματα και παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης ή όπου αλλού θεωρεί ο καθένας πιο αποτελεσματικό, με συνεντεύξεις τύπου, ακόμη και με επίκαιρες επερωτήσεις βουλευτών στη Βουλή ή με αναρτήσεις δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ, να υψώσουμε ένα τείχος αλληλεγγύης και να σπάσουμε στην πράξη την προσπάθεια για την ποινικοποίηση και την απαγόρευση αυτών των συγκεκριμένων κινητοποιήσεων, πράγμα που αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για το άμεσο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου