ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

23 Μαρτίου 2012

8η μέρα ανακωχής



ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

(8η μέρα ανακωχής)


ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΒΟΛΟΥ

Τι συμβαίνει με το νεκρό εργάτη
Σε αναμονή του πορίσματος των αρμόδιων υπηρεσιών


   Ο εργάτης Γιώργος Σαρσέντος, 41 ετών, δούλευε στη νυχτερινή βάρδια, από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί και στις 11.30 πήρε εντολή να κατέβει σε μια δεξαμενή ύψους τριών μέτρων για κάποια εργασία συντήρησης. Εκεί έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε μέσα στη δεξαμενή απ΄ όπου τον ανέσυρε νεκρό η πυροσβεστική, οι άνδρες της οποίας πρώτα «τρύπησαν» τη δεξαμενή.
Από την πλευρά του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην Κόκα Κόλα του Βόλου και από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση. Μέλη του σωματείου Εργαζομένων στην Κόκα Κόλα του Βόλου ανέφεραν στο «Χρονικό» ότι περιμένουν πρώτα το πόρισμα της πυροσβεστικής και ύστερα θα διατυπώσουν δημόσια την άποψή τους για το θανατηφόρο ατύχημα.
   Το Σωματείο των Εργαζομένων στην Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του νεκρού και τους συναδέλφους του στον Βόλο. [Βλ. τη χθεσινή αναφορά στο θέμα]
   Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει σχετικά με το γεγονός: «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ατύχημα συνέβη εντός μεταλλικής κυλινδρικής δεξαμενής ύψους 4 μέτρων και διαμέτρου 2.30 μέτρων στην ασηπτική γραμμή παραγωγής υγρού τσαγιού της επιχείρησης. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής η δεξαμενή ήταν πληρωμένη με υγρό τσάι και αέριο άζωτο. Μετά το άδειασμα της δεξαμενής ο εργαζόμενος εισήλθε εντός αυτής – χωρίς να τηρηθεί η διαδικασία ασφαλούς πρακτικής για είσοδο σε κλειστούς χώρους – μέσω ανθρωποθυρίδας διαμέτρου 40 εκατοστών που βρισκόταν στην οροφή της προκειμένου να αποκαταστήσει βλάβη στο σύστημα ανάδευσης στον πυθμένα. Το ατύχημα προκλήθηκε το πιθανότερο από ασφυξία λόγω έλλειψης οξυγόνου».


Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ
για το νεκρό στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

   «Άλλο ένα θύμα θρηνεί η εργατική τάξη στην πόλη μας, τον Γιώργο Σαρσέντο εργαζόμενο στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα, ενεργό μέλος του σωματείου του και του ταξικού εργατικού κινήματος. Η εργατική τάξη της πόλης και της χώρας μας, οι εργαζόμενοι-παραγωγοί όλου του πλούτου, οπυ από τον ιδρώτα, το αίμα και τη ζωή τους αυγαταίνουν τα κέρδη των μονοπωλίων και ζει παρασιτικά η τάξη των κηφήνων καπιταλιστών, έχουν ένα μόνο δρόμο: Η αγανάκτηση και η οργή για το θάνατο του συναδέλφου μας να γίνει συνειδητή οργάνωση και πάλη για την ανατροπή της πολιτικής και εξουσίας των μονοπωλίων, για μια κοινωνία όπου η ζωή, η δουλειά και η προσφορά των παραγωγών του πλούτου θα κατευθύνεται σε όλη την δουλειά και η προσφορά των παραγωγών του πλούτου θα κατευθύνεται σε όλη την κοινωνία, σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του».


Εριστική η Κόκα Κόλα
Προκαλεί με το θράσος της

   Ενώ είναι γνωστό ότι από πέρυσι η Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον έχει απολύσει δεκάδες εργαζόμενους στην Αχαΐα (υπολογίζεται ότι η Κόκα Κόλα έχει μειώσει από πέρυσι το εργατικό δυναμικό της στην Αχαΐα κατά 100 και πλέον θέσεις εργασίας), σήμερα ανακοινώνει μέσω διαδικτύου μία (1) νέα  θέση μηχανολόγου μηχανικού στο Αίγιο! Και εάν λάβουμε υπόψη ότι η δημοσίευση της ανακοίνωσης λήγει τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι η πρόσληψη είναι «φωτογραφική». [βλ. http://apasxolisi.gr/index.php?page=showad&id=969 ]
Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση στα εργοστάσια της Κόκα Κόλα 3 Ε στο νομό Αχαΐας είναι εξαιρετικά περίπλοκη και  έχουν καταγραφεί διάφορες δυσάρεστες «ιδιομορφίες» στην πλευρά των εργαζομένων!


[ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου