ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

22 Μαρτίου 2012

7η ημέρα ανακωχής



ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ
(7η ημέρα ανακωχής)

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο ΝΕΚΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

   Παρουσία συγγενών, φίλων και των συναδέλφων του από το εργοστάσιο της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον Βόλου κηδεύτηκε σήμερα στις δώδεκα το μεσημέρι ο Γιώργος Σαρσέντος, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο το βράδυ της Τρίτης κατά την ώρα της εργασίας του. Οι ακριβείς λόγοι του θανάτου του δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επίσημα από τις αρμόδιες αρχές.
   Στην κηδεία σύσσωμη παραβρέθηκε η διοίκηση του Σωματείου των Εργαζομένων στην Τρία Έψιλον του Βόλου.
   Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο των Εργαζομένων στην Κόκα Κόλα της Θεσσαλονίκης.

«Εσωτερική ανακοίνωση» εξέδωσε χθες  και η διεύθυνση της πολυεθνικής Κόκα Κόλα, την οποία υπογράφει ο γενικός διευθυντής του Ομίλου Zoran Bogdanovic.

Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ  ΝΕΚΡΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ


   Με «εσωτερική ανακοίνωση» [sic], η οποία εκδόθηκε χθες Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012, η διεύθυνση της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον ενημέρωσε τους εργαζόμενους στα εργοστάσιά της για το θανατηφόρο συμβάν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της 3 Ε του Βόλου.
   Η «ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ» της διεύθυνσης της Κόκα Κόλα την οποία υπογράφει ο γενικός διευθυντής Ελλάδος Zoran Bogdanovic έχει ως εξής:
“Με μεγάλη λύπη σας ενημερώνουμε για το ατύχημα που συνέβη χθες στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας στο εργοστάσιο του Βόλου και το οποίο στοίχισε τη ζωή στον αγαπητό συνάδελφό μας Γιώργο Σαρσέντο,  41 ετών, συντηρητή.
   Η Εταιρεία μας συνεργάζεται με τις αρμόδιες τοπικές αρχές οι οποίες ερευνούν τα αίτια του συμβάντος.
   Όλο εμείς είμαστε συντετριμμένοι γι΄ αυτήν την απώλεια, εκφράζουμε δε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και θα είμαστε στο πλευρό της”.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


   Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στην Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον Θεσσαλονίκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το  θάνατο του Γιώργου Σαρσέντου, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την ώρα της εργασίας του στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα 3 Ε του Βόλου. Η ανακοίνωση του Σωματείου της Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:
«Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα 3 Ε Θεσσαλονίκης εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια του Γιώργου Σαρσέντου και στους συναδέλφους μας στον Βόλο για τον αδόκητο χαμό του».

ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

   Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση Μπουτάρη στην Στενήμαχο της Νάουσας. Σύμφωνα με την απόφαση για απεργία του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Εργοστασίου και Αμπελώνων Στενημάχου – Οινοποιίας Μπουτάρη – Ο ΒΑΚΧΟΣ, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην στάση για να διαμαρτυρηθούν «για την ανάρμοστη συμπεριφορά του Διευθυντή του εργοστασίου», ο οποίος σύμφωνα με τους εργαζόμενους απειλούσε «μέλη του σωματείου και μέλος της διοίκησης» του.    Όπως αναφέρει η εξώδικη δήλωση, η οποία κοινοποιήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας, την ΠΟΕΕΠ και το Εργατικό  Κέντρο Νάουσας, «τέτοιες συμπεριφορές θυμίζουν άλλες εποχές, δεν βοηθούν στην πρόοδο, την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και τη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης».


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ

   Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 στης 17.30 στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου η ετήσια γενική συνέλευση του Σωματείου των εργαζομένων στην επιχείρηση ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Α.Ε. Στην συνέλευση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΕΠ Γιάννης Φραγγίδης και το μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΕΠ Γιάννης Νιβορλής.
   Στη συνέλευση συζητήθηκαν τα αιτήματα για το 2012, η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας κλπ.


ΤΟ ΕΚΘ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ
ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

   Με ανακοίνωσή του στις 20 Μαρτίου 2012  το Εργατικό  Κέντρο Θεσσαλονίκης αναφέρεται στη νίκη των εργαζομένων στην Κόκα Κόλα 3 Ε: «… χαιρετίζουμε τη δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο  Κόκα Κόλα 3 Ε της Θεσσαλονίκης, που έπειτα από 43 ημέρες κινητοποιήσεων, η μεγάλη εργατική τους μάχη δικαιώθηκε. Οι εργαζόμενοι εξασφάλισαν την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας….»

Στην Κύπρο κλιμάκιο της ΠΟΕΕΠ

Κλιμάκιο της ΠΟΕΕΠ θα μεταβεί στην Κύπρο, όπου θα παραστεί στο ετήσιο συνέδριο της ΣΕΒΕΤΥΚ-ΠΕΟ. Επικεφαλής του κλιμακίου θα είναι ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΕΠ Βασίλης Αρτεμίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου