ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

01 Μαρτίου 2012

29η ημέρα απεργιακού αγώνα


ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012
(29η ημέρα απεργιακού αγώνα)

   (ΛΑΡΙΣΑ) 1. -Χθες βράδυ πολυμελής ομάδα από απεργούς της Θεσσαλονίκης, ο αριθμός υπολογίζεται στα πενήντα (50) περίπου άτομα, μετέβησαν στην Λάρισα και σε συνεργασία με δυνάμεις της Ομοσπονδίας από την περιοχή της Θεσσαλίας προχώρησαν σε εκτενή αφισοκόλληση στη μεγαλούπολη του  θεσσαλικού κάμπου.
   Στη Λάρισα είχε καταλήξει και είχε διανεμηθεί την προηγούμενη εβδομάδα φορτίο με βουλγάρικη Κόκα Κόλα. Οι απεργοί εντόπισαν τα σημεία διανομής και προχώρησαν στην ενημέρωση του αγοραστικού κοινού της περιοχής με την αφισοκόλληση.
ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ  ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
   Στο μεταξύ τις τελευταίες ημέρες οι ιδιοκτήτες  αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη βρίσκουν καθημερινά στο παρμπρίζ των οχημάτων τους τα πορτοκαλί «τρικάκια» των απεργών με το σύνθημα: «ΟΧΙ στη βουλγάρικη Coca Cola». Στο μεταξύ χωρίς να ζητηθεί ήλθε και η πρώτη έμπρακτη συμπαράσταση προς τους απεργούς από πολίτη της Θεσσαλονίκης, ο οποίος τύπωσε με δική του πρωτοβουλία και δικά του έξοδα δέκα (10) χιλιάδες παρόμοια τρικάκια.  Η κίνηση αλληλεγγύης αιφνιδίασε θετικά τους υπεύθυνους της απεργιακής επιτροπής , διότι δε ζητήθηκε ακόμη δημοσίως καμία υλική βοήθεια από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Το γεγονός φαίνεται να καταγράφει τη θέληση των πολιτών της Θεσσαλονίκης να μην παραδώσουν αμαχητί τις θέσεις εργασίας.  
  Σημειώνεται ότι η Κόκα Κόλα αποφάσισε να κλείσει τα εργοστάσια στις πόλεις που έχει πλήξει περισσότερο η αποβιομηχάνιση τα τελευταία είκοσι χρόνια.
   Η απεργιακή επιτροπή παρήγγειλε άλλες πενήντα (50) χιλιάδες «τρικάκια», τα οποία θα διανεμηθούν με τον ίδιο τρόπο, τις επόμενες ημέρες.  
ΝΤΑΛΙΚΑ ΜΕ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΓΥΡΙΣΕ ΠΙΣΩ
   (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 1. -Σε ανακοίνωση των απεργών, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, σήμερα το πρωί αναφέρεται ότι:
 «Νύχτα και με τη συνοδεία αστυνομικών οχημάτων νταλίκες του απεργοσπαστικού μηχανισμού της Κόκα Κόλα επιχείρησαν να διοχετεύσουν προϊόντα στην αγορά της Θεσσαλονίκης.
   Η άμεση κινητοποίηση των απεργών και οι έντονες αποδοκιμασίες παρευρισκομένων εκείνη τη στιγμή πελατών στο πολυκατάστημα απέτρεψαν την παράδοση των προϊόντων και με παρέμβαση της αστυνομίας η νταλίκα επέστρεψε πίσω στον τόπο από όπου φόρτωσε».
   Στην ανακοίνωση δε διευκρινίζετε σε ποια περιοχή της Θεσσαλονίκης έλαβαν χώρα τα γεγονότα, ενώ αξιοπερίεργο είναι ότι σπανίως οι απεργοί αναφέρουν τα ονόματα των πολυκαταστημάτων, τα οποία συνεργάζονται με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της Κόκα Κόλα Ελληνική Εταιρεία Εμφιάλωσης Α.Ε.
   Υπενθυμίζουμε ότι και η Κόκα Κόλα αποφεύγει να αναφερθεί δημοσίως στα μπλόκα των απεργών στον απεργοσπαστικό της μηχανισμό, ενώ είναι γνωστό ότι καθημερινά οι απεργοί κατορθώνουν να γυρίσουν πάλι στα σημεία άφιξής τους τεράστια φορτία με προϊόντα της εταιρίας.
   Το αποτέλεσμα είναι να παρουσιάζονται τεράστιες ελλείψεις στην αγορά της Θεσσαλονίκης και ακόμη μεγαλύτερες στην αγορά περιφερειακών πόλεων της Βόρειας Ελλάδας.
Ο ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ
   Η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ κυκλοφόρησε σήμερα με τον χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο τίτλο «H Coca Cola πάει Βουλγαρία». Το δισέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Στέλιος Ηλιάδης και Θεόφιλος Σιχλετίδης.
  Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται οι απόψεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην Κόκα Κόλα Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Δημήτρη Δουμάνη, του διευθυντή Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Κόκα Κόλα Βασίλη Λώλα και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδη.  Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία των απεργών από τη συγκέντρωσή τους και ξεχωριστή φωτογραφία του προέδρου του Σωματείου Δημήτρη Δουμάνη μπροστά στο χώρο του εργοστασίου με την εξής ένδειξη:       «Στιγμιότυπο από τη χθεσινή διαμαρτυρία των εργαζομένων έξω από τη μονάδα της Νέας Ραιδεστού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης Δημήτρη Δουμάνη (δεξιά), μόλις χθες παρέλαβαν έγγραφη πρόταση της εταιρείας για συμμετοχή σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με μπόνους την καταβολή διπλάσιας αποζημίωσης. Σημειώνεται ότι από τις 2 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία διαρκείας σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν το λουκέτο».
   Η εφημερίδα αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης σημειώνοντας ότι το ΕΚΘ «εμμέσως πλην σαφώς προειδοποιεί ότι θα κηρύξει μποϊκοτάζ στα προϊόντα της Coca Cola» [1]

1. Βλ. την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο Χρονικό, Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου