ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

29 Φεβρουαρίου 2012



Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012
(απογευματινό δελτίο πληροφόρησης)

ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ:
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΨΕΙ

   Η πολυεθνική εταιρία προσπαθεί να διασπάσει το μέτωπο των εργαζομένων και μπλοφάρει διαρκώς.    Σήμερα στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Σωματείου οι εκπρόσωποί της άφησαν να εννοηθεί ότι δε θα πειραχθούν άλλες θέσεις εργασίας εκτός από εκείνες των εργαζομένων στην παραγωγή, στους οποίους προσφέρονται αποζημιώσεις για να εγκαταλείψουν τη θέση εργασίας.
   Η συνάντηση δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα και συμφωνήθηκε νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με άλλο κλιμάκιο της πολυεθνικής, το οποίο θα αποτελείται από πιο υψηλόβαθμα στελέχη!
   Από την άλλη ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Οι εργαζόμενοι κατόρθωσαν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στο σύστημα των διανομών με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν προϊόντα της πολυεθνικής σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Όπου υπάρχουν είναι βουλγαρικής προέλευσης και αμφιβόλου ποιότητος.
   Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι ενημερώνουν διαρκώς τους πληθυσμούς των μεγαλύτερων πόλεων της Βόρειας Ελλάδας. Χθες μοιράσθηκαν είκοσι χιλιάδες (20) φέιγ βολάν στην Θεσσαλονίκη, ενώ έχουν κολληθεί είκοσι χιλιάδες αφίσες σε διάφορα αστικά κέντρα του βορειοελλαδικού χώρου.
   Σήμερα το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη επιτροπές απεργών διαμοίρασαν άλλες δέκα (10) χιλιάδες φέιγ βολάν και τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσουν νέες αφίσες και φέιγ βολάν σε όλες τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.
   Κύκλοι της απεργιακής επιτροπής θεωρούν ότι η ενημέρωση του κόσμου για την ποιότητα των βουλγαρικής προέλευσης προϊόντων της πολυεθνικής εταιρίας θα ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά του καταναλωτικού κοινού και θα το στρέψουν στο τέλος κατά της πολυεθνικής εταιρίας και της επιλογής της να εισάγει αντί να παράγει τα προϊόντα της στην Βόρεια Ελλάδα.
   Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η πολυεθνική βρίσκεται ήδη σε δύσκολη θέση και προσπαθεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά τις άστοχες ενέργειές της να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη ότι δε θα κλείσει το εργοστάσιο. Στην προσπάθειά αυτή ακολουθεί την πάγια τακτική της, γνωστή και από τις απεργίες του 1981 και του 1987, και προσπαθεί να διασπάσει το μέτωπο των εργαζομένων προσπαθώντας να δελεάσει τους εργαζόμενους με υψηλές αποζημιώσεις.  
   Στο μεταξύ σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού και για να εξουδετερώσει την εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων η Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον έχει αποσύρει από την τηλεόραση τις τηλεοπτικές διαφημίσεις της Coca Cola και βομβαρδίζει το κοινό της τηλεόρασης με το άλλο σημαντικό προϊόν της εταιρίας, την πορτοκαλάδα FANTA.
   Κύκλοι των εργαζομένων άφησαν να εννοηθεί ότι στο διάστημα μέχρι την επόμενη συνάντηση η κοινή γνώμη θα γνωρίσει και άλλες, καθόλου κολακευτικές πλευρές, της πολυεθνικής.
   Στο μεταξύ με ικανοποίηση χαιρετίστηκε από τα ανώτατα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος στα εμφιαλωμένα ποτά η δημόσια τοποθέτηση του αναπληρωτή περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη για το ζήτημα της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον.
   Τέλος, μετά τη δημόσια παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, οι απεργοί περιμένουν την παρέμβαση των Εργατικών Κέντρων άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα εκείνων των νομών, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες τροφοδοτούνται με Κόκα Κόλα από τη Βουλγαρία ( κρούσματα παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ξάνθη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου