ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

29 Μαρτίου 2012

14η ημέρα ανακωχής


ΑΠΕΡΓΙΑ στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

(14η ημέρα ανακωχής)
Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012


Στάση εργασίας στα Εμφιαλωμένα Ποτά
για τις διμερείς συμφωνίες

   4ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 έχει κηρύξει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) με κύριο αίτημα το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
   Σημειωτέον ότι το Σωματείο των Εργαζομένων στην Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης απέστειλε τα αιτήματά του προς την εταιρία, στη βάση των συμφωνηθέντων με τη λήξη της απεργίας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και μη τήρησης της νέας εργασιακής νομοθεσίας.


Αλλαγή εταιρικής δομής στην Κόκα Κόλα

  Η Coca Cola  Ελληνική Εταιρεία Εμφιάλωσης Α.Ε. μετατρέπεται σε εταιρία Συμμετοχών και παραμένει ως έχει στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ από τη νέα δομική αναδιάρθρωση προκύπτει μια νέα θυγατρική εταιρία η οποία θα αφορά την εμπορία και παραγωγή προϊόντων στην Ελλάδα και θα περιλαμβάνει και τις εταιρίες Τσακίρης και ΕΛΧΥΜ.
   Σύμφωνα με ανακοίνωση «η αλλαγή εταιρικής δομής δε θα έχει οποιανδήποτε αρνητική επίπτωση στους πελάτες, εργαζόμενους ή μετόχους του ομίλου, ενώ στοχεύει στη βελτιστοποίηση της δομής του ομίλου και εντάσσεται στο πρότυπο των θυγατρικών το οποίο εφαρμόζει ο όμιλος στην πλειονότητα των 28 χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται. Συγχρόνως, θα διασφαλίσει ένα ξεκάθαρο διαχωρισμό μεταξύ του ομίλου, ο οποίος δραστηριοποιείται σε 28 χώρες και του κλάδου παραγωγής και εμπορίας που αφορά τα προϊόντα στην Ελλάδα».
Ως ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού ορίστηκε η 31η Μαρτίου 2012.



Εκ περιτροπής εργασίας στην FRIGOGLASS

Προς μείωση των αποδοχών και σε εκ περιτροπής εργασίας προσανατολίζεται η επιχείρηση FRIGOGLASS – στην οποία εμπλέκεται και ο μεγαλομέτοχος της Κόκα Κόλα Γιώργος Δαυίδ-  με πρόφαση τη «μείωση των παραγγελιών του συγκεκριμένου εργοστασίου», όπως σημειώνει σήμερα οικονομική εφημερίδα της Αθήνας.  Πριν από τρία χρόνια η εταιρία απέλυσε 70 εργαζόμενους.
Η Κόκα Κόλα είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Frigoglass και υπάρχει στενή σχέση των δύο πολυεθνικών εταιριών.


Επίθεση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στον υπουργό Γιώργο Μπαμπινιώτη

   Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εξέδωσε δελτίο τύπου αναφορικά με κάποιες ρυθμίσεις του νέου υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΕΚΑ αναφέρει τα εξής:

   «Ο νέος υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο μικρό χρονικό διάστημα της θητείας του, αποφάσισε να κάνει δώρο στον εαυτό του, και στους υπόλοιπους του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΠΕ), ικανοποιώντας τα πάγια συντεχνιακά τους αιτήματα την αιφνιδιαστική Τροπολογία που κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Αλλάζει πλήρως το συνταγματικό πλαίσιο λειτουργίας της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, αφαιρώντας την εποπτεία της εκπαίδευσης από το Κράτος, με την ουσιαστική κατάργηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων της εκπαίδευσης και θεμελιώνει τη λειτουργία των σχολείων με όρους αγοράς.
   Η Τροπολογία αυτή, επιφέρει δραματική αλλαγή στο καθεστώς απολύσεων των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, μεταβιβάζοντας τον έλεγχο των καταγγελιών της Σύμβασης Εργασίας από τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ) στους σχολάρχες, οι οποίοι πλέον ανεμπόδιστα θα μπορούν να απολύουν ελεύθερα όσους εκπαιδευτικούς βρίσκονται στο στόχαστρο.
   Καλούμε τον Υπουργό-σχολάρχη να αποσύρει τώρα την Τροπολογία. Καλούμε τους πολίτες να αντιδράσουν στην προσπάθεια περαιτέρω συρρίκνωσης και εξαθλίωσης του Δημοσίου Σχολείου.
   Η Παιδεία δεν είναι προϊόν προς πώληση. Είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου