ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

21 Φεβρουαρίου 2012

20η ημέρα απεργιακού αγώνα


Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012
20η ημέρα απεργιακού αγώνα

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί  η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) στο χώρο του εργοστασίου της Coca Cola 3 E Θεσσαλονίκης.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μέλη της διοίκησης του Σωματείου των εργαζομένων στην πολυεθνική εταιρία, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην εξέλιξη του απεργιακού αγώνα τους και υπέβαλλαν σειρά προτάσεων προς τη διοίκηση της Ομοσπονδίας.
Αύριο Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αβράαμ Μπεναρόγια» του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στις 5 μ .μ. η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Σωματείου, όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και το ζήτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων. Στο μεταξύ η απεργία και το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης περιφρουρούνται επί 24ωρου βάσεως.
Προβλήματα με την Coca Cola Τρία Έψιλον δεν έχουν μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και οι πρατηριούχοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Στο έντυπο «Οίνος και Ποτό» το οποίο εκδίδει η Ένωση Εμπόρων Οίνων και Ποτών Μακεδονίας – Θράκης αναφέρονται σημαντικά στοιχεία για την έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΔΕΟΠ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2011.
Στην έκτακτη γενική συνέλευση των πρατηριούχων κεντρικό θέμα ήταν «η αυθαίρετη και απρόοπτη νέα εμπορική πολιτική της Εταιρίας Coca Cola 3 E».
Χαρακτηριστικό για την ένταση των σχέσεων ανάμεσα στους πρατηριούχους και την πολυεθνική εταιρία, παρά τις διμερείς συναντήσεις στελεχών ( συμμετείχαν οι Μαυρατζούλης, Κεφαλογιάννης, Χαρίσκου, Σωφρονίδης, Χουλιαροπούλου) ήταν το ψήφισμα το οποίο εξέδωσε η γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Διακινητών Εμπόρων Οίνων και Ποτών Μακεδονίας – Θράκης.
Παραθέτουμε το ψήφισμα της ΕΔΕΟΠ:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΔΕΟΠ Μακεδονίας Θράκης αποφάσισε την 12/12/2011 τα εξής:
1.      Η νέα εμπορική πολιτική της Coca Cola 3 E είναι καταστροφική για το πρατήριο.
2.      Εκμεταλλεύεται η Coca Cola 3 E καταχρηστικά την δεσπόζουσα θέση την οποία κατέχει στην αγορά και επιβάλλει στο χονδρεμπόριο όρους οι οποίοι θέτουν την συντριπτική πλειοψηφία των Πρατηρίων σε μειονεκτική θέση στον ανταγωνισμό και τους οποίους το χονδρεμπόριο αδυνατεί λόγω της ισχύος της να διαπραγματευτεί.
3.      Σε μια αγορά με τον ανταγωνισμό ήδη εξασθενημένο, με τη νέα εμπορική πολιτική της να παρεμποδίζει την ανάπτυξη, ή εν πάσει περιπτώσει, την διατήρηση του εναπομείναντος ανταγωνισμού.
4.      Η νέα εμπορική πολιτική της Coca Cola 3 E A.E. επιφέρει άλλο ένα πλήγμα στο πανταχόθεν βαλλόμενο Πρατήριο και μάλιστα σε μια  χρονική στιγμή κατά την οποία καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε ακραίες συνθήκες προκειμένου να κρατήσουμε σε λειτουργία τις επιχειρήσεις μας. Πρόκειται για ευθεία επίθεση στην βιωσιμότητα του Πρατηρίου.
5.      Καταδικάζουμε την συμπεριφορά της Coca Cola 3 E A.E., η οποία λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων μας.
6.      Ζητούμε τη μεταχείριση που δικαιούμεθα και όχι επιθέσεις στην βιωσιμότητά μας.
7.      Ζητούμε ανταμοιβή για την τεράστια συμμετοχή του Πρατηρίου στην διαμόρφωση της ισχυρής θέσης την οποία κατέχει η Coca Cola 3 E A.E. στην αγορά.
8.      Στηρίζουμε το Δ.Σ. της Ένωσης στον αγώνα κατά της νέας εμπορικής πολιτικής της Coca Cola 3 E  για την προάσπιση των συμφερόντων μας και της νομιμότητας/
9.      Εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. της  Ένωσης να προβεί σε όλες τις αναγκαίες νομικές ενέργειες.
10.  Η δύναμή μας είναι ο αγώνας από όλους και η στήριξη των αποφάσεων των οργάνων της Ένωσής μας με το όποιο κόστος.
11.  Ζητούμε την συμπαράσταση των λοιπών ΕΔΕΟΠ και τις καλούμε σε κοινή δράση.
12.  Το παρόν Ψήφισμα να αποσταλεί στην Coca Cola 3 E και στα Δ.Σ. των λοιπών ΕΔΕΟΠ με την παράκληση να γνωστοποιηθεί από τους συναδέλφους στο σύνολο των μελών. 
Με πικρόχολο τρόπο αναφέρονται οι πρατηριούχοι στο έντυπό τους «Οίνος και Ποτό» στην νέα οικονομική πολιτική που ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η Coca Cola 3E  μετά τη συνάντηση που είχαν τον Δεκέμβριο με τους εκπροσώπους της εταιρίας: «Έγινε σαφές  προς τα στελέχη της εταιρίας [σ.σ. της Coca Cola Τρία Έψιλον]ότι για το 2012 το χονδρεμπόριο που προσέφερε τα μέγιστα για την ανάπτυξη αυτής της εταιρίας περίμενε την κατανόηση και την υποστήριξή της. Εντούτοις όμως η εταιρία τους αποζημιώνει με αχαριστία και υπεροψία». Και συμπληρώνουν σχεδόν μνησίκακα οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων: «Το χονδρεμπόριο στο σύνολό του είναι σίγουρο ότι οι «φρέσκιες» ιδέες της νέας φουρνιάς των ανθρώπων που στελεχώνουν την εταιρία από βόμβα μεγατόνων θα καταλήξουν σε άσφαιρες βολές στον αέρα».[1]
1.      Για  τη σχέση της Coca Cola  με τους Πρατηριούχους και τα προβλήματα τα οποία  προέκυψαν στο τέλος του 2011 βλ. http://www.edeopthe.gr/efimerida/2011/december_2011