ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

20 Φεβρουαρίου 2012

19η ημέρα απεργιακού αγώνα


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2011
19η ημέρα απεργιακού αγώνα

Ανακοίνωση καταγγελία για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της Coca Cola 3 E εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων από αφορμή τον εγκλωβισμό δύο φορτηγών τα οποία μετέφεραν προϊόντα της πολυεθνικής από την Ιταλία και κενές φιάλες από την αποθήκη στη Βι Πε Σταυροχωρίου Κιλκίς.
Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη εάν οι κενές φιάλες από την αποθήκη του Κιλκίς προορίζονταν για την Ιταλία ή την Βουλγαρία για εμφιάλωση με Coca Cola.
Για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό και την προσπάθεια διανομής προϊόντων από την Ιταλία με βουλγάρικες νταλίκες και Βούλγαρους οδηγούς, σε μια περίοδο κατά την οποία απεργούν και οι Ιταλοί μεταφορείς, το Σωματείο των απεργών στην Coca Cola 3 E Θεσσαλονίκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Εμείς οι εργαζόμενοι στην Coca Cola 3E Θεσσαλονίκης καταγγέλλουμε την πολυεθνική εταιρία για την ενεργοποίηση απεργοσπαστικού μηχανισμού ενάντια στο δίκαιο αγώνα μας για τη διάσωση των θέσεων εργασίας και την επιβίωση εκατοντάδων οικογενειών.
Η διεύθυνση της πολυεθνικής εταιρίας αποφεύγει να τοποθετηθεί δημόσια και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και ταυτόχρονα κινητοποιεί απεργοσπάστες για να «σπάσει» τον απεργιακό μας αγώνα και να μας εξαναγκάσει να  δεχθούμε ως τετελεσμένο γεγονός τη μεταφορά του εργοστασίου στην Σόφια της Βουλγαρίας.
Ο αγώνας μας φέρνει αποτελέσματα, η αγορά της Θεσσαλονίκης στερεύει από προϊόντα της Coca Cola Τρία Έψιλον και ο απεργοσπαστικός μηχανισμός «τρώει» καθημερινά τα μούτρα του στο συντονισμένο αγώνα των εργαζομένων και στο ακατάβλητο φρόνημά τους.
Τελευταίο κρούσμα της ανήθικης πρακτικής απεργοσπασίας εκ μέρους της πολυεθνικής Coca Cola 3 E είναι η προσπάθεια μεταφοράς και διάθεσης προϊόντων με βουλγάρικες νταλίκες στην αγορά της Θεσσαλονίκης.
Την Παρασκευή 17 Φλεβάρη η υπ΄ αριθμόν κυκλοφορίας CO 2604 AH βουλγαρική νταλίκα με το υπ΄ αριθμό CO 4467 ΕΚ συρόμενο μετέφερε προϊόντα της πολυεθνικής από την Ιταλία με ελληνικές ετικέτες. Τα προϊόντα παράχθηκαν στην Ιταλία (prod. Date 08.02.12) κατά τη διάρκεια της απεργίας μας και επιχειρήθηκε να διανεμηθούν στην Θεσσαλονίκη μέσω του απεργοσπαστικού μηχανισμού που έχει στήσει η πολυεθνική Coca Cola 3 E σε τρεις χώρες, στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Βουλγαρία.
Σε όσους ξενίζει το γεγονός της επιστράτευσης Βούλγαρων οδηγών στον απεργοσπαστικό μηχανισμό της Coca Cola 3 E υπενθυμίζουμε ότι στην Ιταλία η Τρία Έψιλον είχε προβλήματα με τους Ιταλούς μεταφορείς και έκλεισε τα εργοστάσιά της στην Νότια Ιταλία!
Καλούμε την Coca Cola Τρία Έψιλον να ξεκαθαρίσει δημόσια τις προθέσεις της για την τύχη του εργοστασίου, να ανακαλέσει τις απολύσεις των συναδέλφων μας και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των εργαζομένων
Η νίκη θα είναι των απεργών.
Αναφορικά με τα διευθυντικά στελέχη τα οποία βρέθηκαν στον Βόλο την περασμένη Τρίτη (14/2/12) εκτός από τη Βίκυ Μπουζούκη και τον Zoran Bogdanovich παραβρέθηκαν και τα στελέχη Παπανικολάου, Μαστρογιαννίδης, Καλογεράκη και Μαυρατζούλης.
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο του Βόλου η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στην Coca Cola 3 E Βόλου. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Σωματείων της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Στους εργαζόμενους του Βόλου μίλησε για αρκετή ώρα ο πρόεδρος του Σωματείου της Coca Cola 3 E Δημήτρης Δουμάνης, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) Βασίλης Αρτεμίου.
Συνολικά τη συνέλευση του Σωματείου των εργαζομένων της Coca Cola στον Βόλο παρακολούθησαν πέντε εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων της Τρία Έψιλον από τη Βόρεια και Νότια Ελλάδα.
Την κεντρική εισήγηση στη συνέλευση έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου του Βόλου και αντιπρόεδρος της ΠΟΕΕΠ Λάζαρος Τσελεπής, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανέντιμη στάση των εκπροσώπων της πολυεθνικής υπογραμμίζοντας ότι «η Coca Cola Τρία Έψιλον δεν έχει μπέσα και θέλει να διώξει όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζομένους». Για τη στάση των εργαζομένων ανέφερε ότι πρέπει «να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις, να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλον, ένας για όλους, όλοι για έναν». Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του προέδρου του Σωματείου του Βόλου Λάζαρου Τσελεπή ότι «δεν υποτιμούμε τον αντίπαλο, αλλά δεν πρέπει και αυτός να μας υποτιμάει».
Στη συνέλευση του Σωματείου του Βόλου παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Βόλου και εκπρόσωπος της γραμματεία του ΠΑΜΕ νομού Μαγνησίας, οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τους εργαζόμενους της Coca Cola, εξαίροντας τη μαχητικότητα των σωματείων τους.
Ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΕΠ Βασίλης Αρτεμίου στην παρέμβασή του ανέφερε ότι «τα golden boys της πολυεθνικής εταιρίας θα πάρουν υψηλά  bonus ανάλογα με την επιτυχία τους, δηλαδή πόσους εργαζόμενους θα στείλουν στην ανεργία και τη δυστυχία. Από τις δικές μας απολύσεις αυτοί ελπίζουν να κτίσουν  τις βίλες τους. Αλλά να είστε σίγουροι μετά από λίγο καιρό θα διαπραγματευόμαστε με άλλους, γιατί ο αγώνας μας περιφρουρείται πολύ καλά και θα είναι νικηφόρος». Ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΕΠ συνέστησε στους εργαζόμενους να μην παρασύρονται από τους ψιθυριστές και τους καλοθελητές, γιατί «η Coca Cola είναι η πρώτη διδάξασα στην προπαγάνδα με τα «παπαγαλάκια» και αυτό το γνωρίζουμε στο χώρο των Εμφιαλωμένων Ποτών πολύ καλά».
Ο  πρόεδρος του Σωματείου της Coca Cola 3 E Θεσσαλονίκης Δημήτρης Δουμάνης,  στην παρέμβασή του δήλωσε επίσης ότι «το τι θα γίνει στο τέλος εξαρτάται από εμάς»!  
Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 5 μ.μ. (αίθουσα «Αβραάμ Μπεναρόγια»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου