ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

01 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου εκ του Γραφείου Τύπου της Π.Ο.Ε.Ε.Π.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η απεργία στην Coca Cola συμπλήρωσε έναν χρόνο

Συμπληρώθηκε σήμερα ένα έτος από την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων στο εργοστάσιο της Coca Cola Θεσσαλονίκης. Σαν σήμερα, οι εργαζόμενοι πήγαν στην δουλειά τους και το μεσημέρι τους επιδόθηκαν οι «απολύσεις» τους, ενώ παράλληλα οι δικαστικοί κλητήρες παρέδιδαν κατ΄ οίκον στις οικογένειες τους τα ειδοποιητήρια της απόλυσης.
Τα golden boys της πολυεθνικής που είχαν εκπονήσει ένα μακρόπνοο σχέδιο για να κλείσουν το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και το είχαν θέσει σε εφαρμογή, ναρκωμένα από τις πρώτες «επιτυχίες» τους μετά την κατάργηση κάποιων τμημάτων (παρά τις 40ήμερες απεργίες των εργαζομένων ), διαμήνυαν προς τους μετόχους της εταιρείας, ότι οι «αναδιαρθρώσεις συνεχίζονται απρόσκοπτα» και το κλείσιμο του εργοστασίου ολοκληρώνεται.
Αλλά έπεσαν έξω στους υπολογισμούς τους και έχασαν την ευκαιρία να προσθέσουν στο εισόδημά τους ένα ακόμη bonus.
Οι εργαζόμενοι απάντησαν στην αντεργατική πολιτική απολύσεων με «απεργία διαρκείας» ενώ παράλληλα καλούν το καταναλωτικό κοινό σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της Coca Cola.
Μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο οι απεργοί μεταφέρουν το μήνυμα του αγώνα και του μποϊκοτάζ σε όλη την Ελλάδα και αυτό παρά την συστηματική αποσιώπηση των ειδήσεων γύρω από τις κινητοποιήσεις τους, από τα μεγάλα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια και τις πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδες. Αψηφούν τις δικαστικές διώξεις της πολυεθνικής και τις απαιτήσεις της να αποζημιωθεί με υπέρογκα ποσά για … «ηθική βλάβη» (250.000 +1.000.000!!!). Δίνουν διαρκείς μάχες στα δικαστήρια και υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, επιφέροντας καίρια πλήγματα στην αλαζονεία της Coca Cola με πιο πρόσφατο (Αύγουστος 2014) αυτό της δικαίωσης στο Πρωτοδικείο της Αθήνας του μποϊκοτάζ ως μέσο του αγώνα τους που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Σε αυτόν τον μακρόχρονο αγώνα εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή του καταναλωτικού κοινού σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα στην βόρειο Ελλάδα, των νέων και των σπουδαστών και η συμμετοχή των χρηστών των social media.
Ο αγώνας των εργαζομένων φέρνει αποτελέσματα και η πολυεθνική Coca Cola βρίσκεται κάτω από τη διαρκή πίεση του μποϊκοτάζ και της απώλειας όλο και μεγαλύτερων μεριδίων στην αγορά.
Η Π.Ο.Ε.Ε.Π. και όλα τα σωματεία μέλη της βρισκόμαστε από την πρώτη ημέρα έναρξης της απεργίας στο πλευρό των συναδέλφων της Coca Cola και στηρίζουμε συνδικαλιστικά, ηθικά και υλικά τον αγώνα τους.
Διαμηνύουμε προς την πολυεθνική COCA COLA ότι ο αγώνας αυτός είναι μονόδρομος για όλους τους Έλληνες εργαζόμενους και θα συνεχισθεί έως την τελική δικαίωσή του, δηλαδή την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.

Αλληλεγγύη στους απεργούς,
Ούτε γουλιά Coca ColaAmita - Fanta
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου