ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

22 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σωματείο  Εργατοϋπαλλήλων 

ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ  3Ε  Θεσσαλονίκης

17ο  χιλ.  Θεσ/νίκης – Πολυγύρου – τηλ:  2310497155
Αρ. Πρωτ.   576                                                            Θεσσαλονίκη  22/11/2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

          Σήμερα  Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013  συνήλθε εκτάκτως το Δ.Σ. του Σωματείου  και  εξέτασε τις αντισυνδικαλιστικές παρεκτροπές της διεύθυνσης της εταιρείας.
          Η  πολυεθνική εταιρεία Coca Cola από την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων  που ξεκίνησαν όταν έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό της για μεταφορά του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης στην Βουλγαρία, εξαπόλυσε εκστρατεία εκβιασμού και εκφοβισμού  των εργαζομένων.
         Τα στελέχη της επιχείρησης αφού είδαν  τα σχέδιά τους δικαστικές διώξεις, προσπάθεια ενεργοποίησης απεργοσπαστικού μηχανισμού, παρουσία ιδιωτικής αστυνομίας (security) καθημερινά στο χώρο της απεργίας, κατάθεση αγωγής με υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις και αφού αντιμετώπισαν την οργή και την αγανάκτηση του καταναλωτικού κοινού όλης της Ελλάδας επιδεικνύοντας πάλι απύθμενο  θράσος, απερίγραπτο κυνισμό και με περισσή ανηθικότητα διαταράσσουν απροκάλυπτα και  χωρίς  την παραμικρή  αιδώ  τη  γαλήνη  των οικογενειών  των  απεργών. 

         Κραυγαλέα περίπτωση ανηθικότητας που προκαλεί οργή και αγανάκτηση είναι οι πιέσεις που  δέχτηκε ο συνάδελφος Β.Γ., από τον οποίο ζητήθηκε να «σπάσει» την απεργία με δέλεαρ την τριπλή  και τετραπλή αποζημίωση  με αποτέλεσμα να προκληθεί  αφόρητη  και  επικίνδυνη  ένταση   στην οικογένειά  του.
          ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι η  θρασύτητα και ο κυνισμός της πολυεθνικής μας εξοργίζει και μας χαλυβδώνει ακόμη περισσότερο για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα την εκστρατεία μποϋκοτάζ των προϊόντων της Κόκα Κόλα μέχρι να ξαναλειτουργήσει το  εργοστάσιο  της  Θεσσαλονίκης  και  να  μη  φύγει  στην  Σόφια.
         Καλούμε κάθε αρμόδιο όργανο της πολιτείας να παρέμβει αποφασιστικά ώστε η διεύθυνση της πολυεθνικής να αντιληφθεί ότι η χώρας μας δεν είναι αποικία της Coca Cola και να διασφαλιστούν τα στοιχειώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.


Κοινοποιείται:  1)  Υπουργούς:  Εργασίας,  Δικαιοσύνης,  Μακεδονίας-Θράκης,  2)  Περιφερειάρχη  Κεντρικής  Μακεδονίας,  3)  Κόμματα  και  Αρμόδιος  Φορείς,  4)  Συνδικάτα,  5)  Μ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου