ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

10 Απριλίου 2012

26η ημέρα ανακωχής


ΑΠΕΡΓΙΑ στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

-26η ημέρα ανακωχής-

Τρίτη 10 Απριλίου 2012


ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

   Η εργασία στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης έχει βρει το ρυθμό της. Η κίνηση των παραγγελιών εξαιτίας και των εορτών του Πάσχα είναι ανεβασμένη.  Η διαφημιστική εκστρατεία της πολυεθνικής  σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στο αποκορύφωμά της εγκαινιάζοντας μαζί με την περίοδο των γιορτών και τη νέα θερινή σεζόν.
   Η σχέση εργαζομένων επιχείρησης φαίνεται να αποκαθίσταται και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας.
   Παρόλα αυτά εκπρόσωπος των συνδικάτων σε δηλώσεις του κατέγραψε τη γενικότερη αλαζονική συμπεριφορά των διευθυντικών στελεχών των μεγάλων εταιριών, δηλώνοντας ότι «περιμένουν κάτι συγκεκριμένο μετά τις εκλογές που οι ίδιοι γνωρίζουν, αλλά αγνοούν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα».
   Η εργοδοσία από την άλλη φαίνεται ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα ρήγματα που επέφερε στο στρατόπεδο των εργαζομένων και των σωματείων η τελευταία απεργιακή αναμέτρηση.  Ήδη τα υπολείμματα του εργοστασιακού σωματείου της Πάτρας, μετά και τη διαγραφή του προέδρου του Φώτη Κατσικαρώνη από τις τάξεις της Αυτόνομης Δημοκρατικής Ένωσης Συνδικαλιστών (ΑΔΕΣ), έχουν αποφασίσει την αποχώρησή τους από την ΠΟΕΕΠ. Μάλιστα, φέρονται να έχουν αποστείλει και ένα έγγραφο προς τα σωματεία μέλη της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας στο οποίο βάλλουν κατά της στάσης των απεργών της Θεσσαλονίκης. [Ελπίζουμε ότι θα περιέλθει κάποιο αντίγραφο από το συγκεκριμένο έγγραφο στη διάθεσή μας]



ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

   Εντός των ημερών θα κυκλοφορήσει το νέο φύλλο της Σύγχρονης Συνδικαλιστικής Σκέψης, οργάνου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ). Το φύλλο είναι αφιερωμένο στην απεργία των 43 ημερών στην Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον της Θεσσαλονίκης.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΗ ΦΟΥΡΙΑ

   Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Παρά τις δύο συναντήσεις που είχαν ο εκπρόσωπος της εταιρίας και οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων του χώρου, την Παρασκευή και χθες Δευτέρα, δεν υπήρξε συνεννόηση των δύο πλευρών. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατηγορούν το διευθυντή της επιχείρησης για ακατανόητες εμμονές στον οποίο και καταλογίζουν την κύρια ευθύνη για το ναυάγιο των συνομιλιών και τη συνέχιση της απεργίας.
   Εξελίξεις αναμένονται και στην επιχείρηση ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ. Επιχείρηση και εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις αυτή την περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου