ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

15 Μαρτίου 2012

"43η ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων"


ΛΗΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

43η ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων


   Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) η απεργία έληξε σήμερα μετά από συμφωνία της διοίκησης του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην Κόκα Κόλα 3 Ε με την εταιρία.
   Η συνάντηση έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και η συμφωνία επικυρώθηκε παμψηφεί το μεσημέρι από τη γενική συνέλευση του Σωματείου στο χώρο του εργοστασίου.

Το «Δελτίο Τύπου» της ΠΟΕΕΠ αναφέρει:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 15/3/2012

   Ένας μεγάλος εργατικός αγώνας με μπροστάρη την ΠΟΕΕΠ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ μετά από 43 μέρες σκληρών απεργιακών κινητοποιήσεων. Σήμερα Πέμπτη 15 Μάρτη 2012 μεταξύ της ΠΟΕΕΠ και των στελεχών της 3 Ε ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ:

-          Η άμεση παύση των εισαγωγών προϊόντων του Ομίλου 3 Ε από την Βουλγαρία
-         
   -Επαναλειτουργία της επιχείρησης στην Θεσσαλονίκη με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους

   -Η εταιρεία δεσμεύεται να μην κάνει χρήση της νέας νομοθεσίας για τη μείωση των μισθών των εργαζομένων και για την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων.

   -Για κάθε ζήτημα που θα αφορά άμεσα ή έμμεσα τους εργαζόμενους θα προηγείται καλόπιστος διάλογος μεταξύ σωματείου και εταιρείας.Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλλαν στη δικαίωση του αγώνα μας και στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης του τόπου μας.Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΉ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


   Σήμερα Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, εμείς οι απεργοί της Κόκα Κόλα συγκεντρωθήκαμε στο χώρο του εργοστασίου και αφού ακούσαμε τη Διοίκησή μας και την Ομοσπονδία μας για τα σημεία συμφωνίας με την εταιρεία (παύση εισαγωγών προϊόντων από την Βουλγαρία, επαναλειτουργία της επιχείρησης με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, καμία χρήση της νέας νομοθεσίας για μείωση των μισθών και για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων) αποφασίσαμε τη λήξη της απεργίας.
   Δηλώνουμε ότι κάθε επίθεση της εργοδοσίας εναντίον συναδέλφων μας στο εργοστάσιο θα μας βρει και πάλι ενωμένους και αλληλέγγυους στον αγώνα.

   Ευχαριστούμε όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν, τους συναδέλφους μας από τον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών, όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη τοπική κοινωνία.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ

   Στη διοίκησή μας να δώσει αυτό το ψήφισμα στους Αρμόδιους Φορείς, τα Συνδικάτα, τα Μ.Μ.Ε. και κάθε άλλο αρμόδιο.
Με εντολή των Απεργών
Για την Διοίκηση
Ο πρόεδρος  ο γεν. γραμματέαςΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ

   Η συνάντηση ξεκίνησε χθες και επαναλήφθηκε σήμερα το πρωί. Αλλά ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της Κόκα Κόλα προσπαθούσε μέχρι την τελευταία στιγμή να σπάσει τα μπλόκα των απεργών, οι οποίοι βρισκόταν για 43 ημέρες σε διαρκή επιφυλακή.

Ο τελευταίος απεργοσπάστης αναγκάστηκε σήμερα το πρωί στις 4 η ώρα να επιστρέψει στο Σχηματάρι.


ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ
ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΠΣΙΚΟΛΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ, ΤΟ ΑΙΓΙΟ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ… ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ «ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΑΡΑΠΟΔΑ»