ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

14 Μαρτίου 2012

42η ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

-Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012-

(42η ημέρα συνεχών απεργιακών κινητοποιήσεων)

Συνεχίζουν στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα 3 Ε Θεσσαλονίκης

   Τριήμερη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στην Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον σε έξι εργοστάσια του Ομίλου την Παρασκευή 16, Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Μαρτίου. Την απεργία κήρυξαν οι δύο Ομοσπονδίες, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και η Τροφίμων, Γάλακτος και Ποτών.
   Οι απεργοί της Θεσσαλονίκης έχουν κατορθώσει να καθηλώσουν την Κόκα Κόλα και να περιορίσουν την τροφοδοσία προς την αγορά  της βόρειας Ελλάδας με προϊόντα της Κόκα Κόλα. Στο ενεργητικό των απεργιακών φρουρών συμπεριλαμβάνονται πέρα από τον περιορισμό του απεργοσπαστικού μηχανισμού και επανειλημμένες προσαγωγές απεργοσπαστών στην αστυνομία και πολλοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ για παράνομη διακίνηση εμπορευμάτων.

Οι αντιδράσεις στην Κόκα Κόλα Πάτρας

   Στην Πάτρα το σωματείο ακολουθεί μια διαφορετική μεθοδολογία και προσπαθεί να κινητοποιήσει τα τοπικιστικά αντανακλαστικά των κατοίκων της περιοχής. Ενδεικτικό είναι και το πνεύμα των αναφορών βουλευτών της περιοχής στο ελληνικό κοινοβούλιο.
   Για να ενημερώσει την κοινή γνώμη και να κινητοποιήσει τον πληθυσμό της περιοχής το Σωματείο πραγματοποίησε συλλαλητήριο την Τρίτη 6 Μαρτίου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, μαζί με το Σωματείο Τροφίμων και Ποτών και το Σωματείο της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον Αιγίου (το εργοστάσιο παρασκευάζει το νερό ΑΥΡΑ).
   Βασικό αίτημα των συγκεντρωθέντων ήταν η επαναλειτουργία του εργοστασίου στην Πάτρα. Επίσης ζήτησαν να μην υπάρξει καμία απόλυση και να υπάρξει σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους,
   Δύο μέρες μετά το συλλαλητήριο το Σωματείο της Κόκα Κόλα Πάτρας μαζί με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.  Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στην Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον Πάτρας Φώτης Κατσικαρώνης ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα ότι η Κόκα Κόλα αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο χωρίς να διαβουλευτεί με τους εργαζόμενους και η απόφαση αυτή δεν βασίζεται σε κάποια οικονομοτεχνική μελέτη και δεν έχει κάποια λογική.
   Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στην Κόκα Κόλα 3 Ε Πάτρας Φώτης Κατσικαρώνης ανέφερε στον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα ότι η παραμονή του εργοστασίου στην περιοχή της Αχαΐας είναι ζωτικής σημασίας, διότι εκτός από τις πενήντα (50) θέσεις εργασίας, οι οποίες θα χαθούν άμεσα, θα ακολουθήσει ύφεση και ανεργία και σε διάφορες παράπλευρες δραστηριότητες που δρούσαν συμπληρωματικά προς το εργοστάσιο της Κόκα Κόλα Πάτρας.
   Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Ιωάννης Σουβλιώτης ζήτησε από τον περιφερειάρχη να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να μεταπεισθεί η πολυεθνική και επαναλειτουργήσει την παραγωγική στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα Πάτρας. Ζήτησε επίσης τριμερή συνάντηση, όπου θα ήταν παρόντες και οι υπουργοί Εργασίας και Ανάπτυξης.
   Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πάτρας τονίζει ότι «τέτοιου είδους επιθετικές ενέργειες απέναντι στους εργαζόμενους του εργοστασίου, συνιστούν επίθεση απέναντι στους πολίτες ολόκληρης της πόλης και ολόκληρης της χώρας. Ως τέτοιες θα αντιμετωπισθούν και δε θα μείνουν αναπάντητες».
   Το Σωματείο  Εργαζομένων στην  Κόκα Κόλα Πάτρας συμμετέχει στην τριήμερη απεργία που κήρυξε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Τροφίμων, Γάλακτος και Ποτών (Παρασκευή 16 Μαρτίου έως και την Κυριακή 18 Μαρτίου).

ΒΑΡΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΕΕΠ

Το «μενού» περιλαμβάνει τριήμερη πανελλαδική απεργία στα εργοστάσια της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα γ.γ. του ΚΚΕ στο χώρο της απεργίας στην Θεσσαλονίκη το πρωί της Παρασκευής, συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕΕΠ την Παρασκευή το βράδυ, Εθνικό Συμβούλιο το πρωί του Σαββάτο, συμμετοχή στο χορό της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών το βράδυ του Σαββάτου και φυσικά διαρκή συντονισμό των απεργιακών φρουρών για να περιοριστεί η δράση του απεργιακού μηχανισμού της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον και να «ελεγχθεί» η εισαγωγή βουλγάρικης Κόκα Κόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου