ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

20 Μαρτίου 2012

4η ημέρα ανακωχής



ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

(4η  ημέρα ανακωχής)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΤΑ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ
ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ 35ΩΡΟ-5ΗΜΕΡΟ-7ΩΡΟ

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ
ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

   Η λήξη της απεργίας στην Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον χαρακτηρίστηκε ως νίκη από τον τοπικό τύπο της Θεσσαλονίκης. Από την άλλη πλευρά οι τηλεοπτικοί δίαυλοι πειθήνιοι στις επιταγές του βασικότερού τους διαφημιστικού χρηματοδότη, της Κόκα Κόλα απέφυγαν ακόμη και να αναφερθούν στη λήξη της απεργίας! Η κατάσταση δημιουργεί ερωτηματικά για τον τρόπο που λειτουργεί ο ηλεκτρονικός τύπος. Αντιθέτως στα διαδίκτυο τα περισσότερα μπλογκς, τα οποία υπήρξαν και ο κυριότερος αγωγός πληροφόρησης χαρακτήρισαν ως νίκη την έκβαση του απεργιακού αγώνα στην Κόκα Κόλα της Θεσσαλονίκης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΕΠ

   Συνεδρίασε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 η διοίκηση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ). Πραγματοποιήθηκε ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του παραιτηθέντος αντιπροέδρου Φώτη Κατσικαρώνη, προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην Κόκα Κόκα Τρία Έψιλον Πάτρας, πήρε η Αγγελική  Παπαντωνοπούλου πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ» του Αιγίου.

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΕΠ

   Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 το Εθνικό Συμβούλιο της ΠΟΕΕΠ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Τις εργασίες του Συμβουλίου χαιρέτησαν ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.
   Στις παρεμβάσεις των περισσοτέρων στελεχών που πήραν το λόγο κυριάρχησε η έκφραση «το όπλο παρά πόδα», επισημαίνοντας με αυτό τον τρόπο, ότι ήδη υποβόσκει η επόμενη σύγκρουση με την πολυεθνική Κόκα Κόλα. Οι εργαζόμενοι στα Εμφιαλωμένα Ποτά δε εμπιστεύονται καθόλου τους εκπροσώπους της πολυεθνικής Τρία Έψιλον και περιμένουν νέα επίθεση ενάντια στα δικαιώματά τους.
   Στο Εθνικό Συμβούλιο επικρατούσε κλίμα συγκρατημένης ευφορίας για την έκβαση του απεργιακού αγώνα, η οποία χαρακτηρίστηκε από τους  περισσότερους ομιλητές ως νίκη. Με τον ίδιο τρόπο ανακοινώθηκε η υπόθεση και από ορισμένα μέσα – κυρίως εφημερίδες – ενώ τα περισσότερα ηλεκτρονικά μέσα, κυρίως οι τηλεοπτική σταθμοί, αποσιώπησαν ακόμη και τη λήξη της απεργίας, ακολουθώντας κατά γράμμα την επιλογή της πολυεθνικής Κόκα Κόκα για τη μικρότερη όσο το δυνατόν δημοσιότητα γύρω από το ζήτημα του κλεισίματος των εργοστασίων σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Το Εθνικό Συμβούλιο της ΠΟΕΕΠ
ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
του Εθνικού Συμβουλίου της ΠΟΕΕΠ

   Θεσσαλονίκη, σήμερα 17 Μάρτη 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 10.30 συγκεντρώθηκαν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και αφού ακούσαμε τις εισηγήσεις και άλλους ομιλητές
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ότι:
   -Τα συνεχή «νέα μέτρα» και οι «εφαρμοστικοί νόμοι», ολοκληρώνουν το έγκλημα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του Ελληνικού λαού.
   -Η νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε και τίθεται σε εφαρμογή σημαίνει για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, κατακόρυφη υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, σκληρότατες κοινωνικής συνθήκες και επιστροφή σε συνθήκες «εργασιακού μεσαίωνα».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

   Την πολιτική και οικονομική τάξη της χώρας, η οποία άφησε έκθετη την οικονομία της πατρίδας μας στα νύχια των διεθνών και ντόπιων κερδοσκόπων και τώρα προσπαθεί μέσα από ένα πλέγμα αντεργατικών νόμων να φορτώσει όλα τα βάρη της αποπληρωμής του χρέους στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

ΚΑΛΟΥΜΕ

   Τους εργαζόμενους σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για να ανατρέψουμε τα  σχέδια της εργοδοσίας, όπως έπραξαν οι εργαζόμενοι στην Κόκα Κόλα και ανάγκασαν την πολυεθνική να δεχθεί την υπογραφή Σ.Σ.Ε. και να ακυρώσουν έτσι τους νέους αντεργατικούς νόμους.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ

   Να σταματήσει η κυνική επίθεση στα θεσμικά οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων με πρόφαση την έξοδό μας από την κρίση και την αποπληρωμή του χρέους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1.    Υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2012.
2.    Σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας και δίκαιες αμοιβές
3.    Κατάργηση όλων των εργολαβιών
4.    Καταπολέμηση της «μαύρης εργασίας» και της εισφοροδιαφυγής
5.    Ειρήνη, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

-         Να εντείνουμε τους αγώνες μας για αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαβίωση και για δίκαιη – αλληλέγγυα κοινωνία
-         Να συνεχίσουμε την οργανωτική μας δουλειά για την ενίσχυση των οργανωτικών μας δομών
-          
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ το Δ.Σ. της ΠΟΕΕΠ

   Να αντισταθεί σε κάθε αντεργατική ενέργειας της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και να προστατέψει με απεργιακές κινητοποιήσεις τα συνταγματικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ

Στη Διοίκησή μας να δώσει το παρόν Ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο.
Με  εντολή του Εθνικού Συμβουλίου
Για τη Διοίκηση
       Ο πρόεδρος               Ο γεν. γραμματέας
Π. ΜΥΛΩΝΑΣ                   Γ. ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ


Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ
ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ
ΤΩΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ

   Στο Εθνικό Συμβούλιο της ΠΟΕΕΠ διάφοροι ομιλητές αναφέρθηκαν και υπογράμμισαν τη σημασία που έχει η νίκη στην πολυεθνική Κόκα Κόκα για όλο τον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών. Πρόεδροι εργοστασιακών σωματείων ανέφεραν ότι αμέσως μετά τις πρώτες διαρροές για την επικείμενη συμφωνία των απεργών με τους εκπροσώπους της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον δέχθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις από στελέχη άλλων επιχειρήσεων του κλάδου, οι οποίοι ήθελαν να ενημερωθούν εάν  πράγματι λήγει η απεργία. Πολλοί από τους εκπροσώπους των εταιριών δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για την υποχώρηση της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον, αποδεικνύοντας ότι η σύγκρουση στην πολυεθνική και η έκβασή της θα καθόριζε τη γενικότερη στάση της εργοδοσίας του κλάδου των εργαζομένων απέναντι στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους. Κάθε εργοδοτική σκέψη για μια νέα εποχή στον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών αναβλήθηκε για το μέλλον…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου