ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

25 Φεβρουαρίου 2012

24η ημέρα απεργιακού αγώνα


Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012
Θα στεγνώσει η αγορά υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της Coca Cola 3 E Θεσσαλονίκης
24η ημέρα απεργιακού αγώνα
   Βουλγαρική Coca Cola (ΛΑΡΙΣΑ): Βουλγάρικη Cola Cola θα αναγκασθούν να πιούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας οι κάτοικοι της Λάρισας, εφόσον λόγω της απεργίας των εργαζομένων στην Θεσσαλονίκη ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της πολυεθνικής εταιρίας μεταφέρει προϊόντα από τρεις περιοχές, από Ιταλία προς Ελλάδα, από FYROM – Βουλγαρία προς Ελλάδα και από Νότια Ελλάδα, εργοστάσιο Σχηματαρίου προς Βόρεια Ελλάδα.
   Τα προϊόντα τα οποία παράγονται στο εργοστάσιο της Σόφιας (ενδεχομένως και στην πόλη των Σκοπίων) αναφέρουν πάνω στη συσκευασία του προϊόντος ως χώρα προέλευσης την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντίθετα οι ετικέτες των εγχώριων προϊόντων αναφέρουν ως χώρα προέλευσης την Ελλάδα.
   Στη Λάρισα τις τελευταίες ημέρες (Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου) διανεμήθηκε στην αγορά προϊόν της εταιρίας (Coca Cola σε γυάλινο μπουκάλι) το οποίο εισήχθη από την Βουλγαρία και παρασκευάσθηκε στο εργοστάσιο της Σόφιας. Στη Λάρισα βρίσκεται μια από τις αποθήκες του απεργοσπαστικού μηχανισμού της πολυεθνικής εταιρίας. Η Coca Cola έχει επιδοθεί σε μια τεράστια και δαπανηρή προσπάθεια για να μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες που δημιουργεί ο απεργιακός αγώνας, εδώ και 24 συνεχείς ημέρες, των εργαζόμενων της Θεσσαλονίκης.
   Συνοδεία αστυνομίας η Coca Cola (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ):         Συνοδεία Αστυνομίας έφθασαν από την Αθήνα σήμερα το πρωί (Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012)  τέσσερεις (4) νταλίκες με προϊόντα για την αγορά της Θεσσαλονίκης. Οι μεταφορείς του δαπανηρού απεργοσπαστικού μηχανισμού της Coca Cola 3 E οδήγησαν τα φορτηγά μεταφοράς  στα πολυκαταστήματα Carrefour  της πόλης, τα οποία παρουσίαζαν τεράστιες ελλείψεις τις τελευταίες ημέρες εξ αιτίας της απεργίας του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.
   Από ότι φαίνεται το επιτελείο του απεργοσπαστικού μηχανισμού της πολυεθνικής Coca Cola Τρία Έψιλον ακολουθεί πολύμορφη τακτική, αλλά όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά στα πρόθυρα κοινωνικής σύρραξης, εφόσον το ζήτημα αφορά ένα πλήθος επαγγελματικών ομάδων με αντιτιθέμενα συμφέροντα (μέτοχοι της πολυεθνικής, εταιρίες logistics και  μεταφορών, ιδιοκτήτες μικρών φορτηγών, μεγαλοπρατηριούχοι, μικροπρατηριούχοι, περιπτερούχοι, απεργοί εργαζόμενοι, εργαζόμενοι στα πολυκαταστήματα που εξαναγκάζονται να εργάζονται παράνομα στο ρυθμό του απεργοσπαστικού μηχανισμού κ.ο.κ.) Όσο και εάν οι ιθύνοντες της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον για λόγους σκοπιμότητας κρατούν τους τόνους χαμηλούς, είναι προφανές ότι η απεργία στην Θεσσαλονίκη έχει δημιουργήσει αφάνταστες δυσκολίες στη διακίνηση των προϊόντων. Η περίπτωση της τροφοδοσίας του Carrefour με τη συνοδεία της αστυνομίας είναι ενδεικτική. Κύκλοι των εργαζομένων εκτιμούν ότι οι «θερμοκέφαλοι» στη διεύθυνση της πολυεθνικής που εισηγήθηκαν τη σύγκρουση με τους εργαζόμενους θα πρέπει καθημερινά να απολογούνται στα πιο διαλλακτικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Coca Cola 3 E για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα. Οι ίδιοι συνδικαλιστικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η διεύθυνση της πολυεθνικής και ιδιαίτερα  εκείνα τα στελέχη που επωμίστηκαν το ρίσκο της σύγκρουσης καθημερινά θα βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και θα είναι αναγκασμένα να απολογούνται στους μετόχους της εταιρίας, γιατί οι απεργοί δε θα ησυχάσουν και θα ακυρώσουν τη λειτουργία του απεργιακού μηχανισμού μέχρι να στεγνώσει η αγορά της Βόρειας Ελλάδας από τα βουλγάρικα, σκοπιανά και ιταλικά προϊόντα της Coca Cola 3 E.

Γενική συνέλευση: Η γενική συνέλευση του Συνδικάτου Πωλητών Οδηγών και Βοηθών Βόρειας Ελλάδας αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 στην αίθουσα «Αβράαμ Μπεναρόγια» του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στις 10 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου