ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

25 Φεβρουαρίου 2012

23η ημέρα απεργιακού αγώνα

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Κόκα Κόλα 3 Ε Θεσσαλονίκης
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
23η ημέρα απεργιακού αγώνα

(ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) (23) -Ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων, Ψιλικών, Καπνοπωλών και Ενοικιαζομένων Περιπτέρων Μακεδονίας, Κώστας Ιακώβου, μιλώντας, σήμερα το πρωί Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ανέφερε σχετικά με το ενδεχόμενο μεταφοράς του εργοστασίου της Coca Cola 3 Ε στην Σόφια ότι «όταν απειλούν εταιρίες με μεταφορά τους σε άλλη χώρα, το πράττουν όταν καταλαγιάσει το θέμα» και υπενθύμισε τις απειλές στελεχών της πολυεθνικής στην αρχή του προηγούμενου χρόνου ότι θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις εκτός Ελλάδας.
Για το κλείσιμο του εργοστασίου: Στο μεταξύ σποραδικές ανώνυμες δηλώσεις στελεχών της πολυεθνικής κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορες εφημερίδες για το ενδεχόμενο μεταφοράς του εργοστασίου στην Βουλγαρία. Χθες Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012  η εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ δημοσίευσε λακωνική δήλωση ανώνυμου (;) στελέχους της πολυεθνικής αναφορικά με την μεταφορά του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης στην Σόφια: «Η Coca Cola 3 E παράγει στην Ελλάδα το 98% του όγκου των προϊόντων που διαθέτει στην ελληνική αγορά και έτσι θα συνεχίσει». Ο συντάκτης της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ χαρακτηρίζει την πηγή του «υψηλόβαθμο στέλεχος της Coca Cola 3 Ε». Σύμφωνα με το κείμενο της εφημερίδας το ανώνυμο στέλεχος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να μεταφερθεί η παραγωγή της Θεσσαλονίκης στην Βουλγαρία.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους θέτουν ως όρο για να ανοίξει το εργοστάσιο την επίσημη και  δημόσια δέσμευση της διεύθυνσης ότι δε θα μεταφέρει το εργοστάσιο στην Βουλγαρία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων της Coca Cola 3 Ε Δημήτρης Δουμάνης στη γενική συνέλευση της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2012 ανέφερε ότι η διοίκηση την προηγούμενη ημέρα είχε συνάντηση στο χώρο του εργοστασίου με τον υπεύθυνο για τις διαπραγματεύσεις εκ μέρους της Coca Cola 3E  Ευστάθιο Γιαννέλο, ο οποίος δεν δεσμεύτηκε για την παραμονή του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα πρότεινε ένα πρόγραμμα εθελουσίων εξόδων για όλο το τμήμα της παραγωγής. Σε μια προσπάθεια να διεμβολίσει την ενότητα των εργαζομένων δήλωσε ότι στελέχη της εταιρίας μιλούν με μεμονωμένους εργαζόμενους και πως το σύνολο των ατόμων της παραγωγής έχουν δεχτεί την οικειοθελή τους αποχώρηση.
Εάν ο πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Δουμάνης απέδωσε επακριβώς τα λεγόμενου του διευθυντικού στελέχους της Coca Cola 3 E Ευστάθιου Γιαννέλου, τότε είναι προφανές ότι η Coca Cola έχει όντως αποφασίσει να κλείσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.
Συγκρούσεις στους δρόμους: Και ενώ η  πολυεθνική εταιρία αρνείται κάθε δημόσια τοποθέτηση για την τύχη του εργοστασίου σε διάφορα σημεία της πόλης συγκρούονται απεργοί εργαζόμενοι με μέλη του εργοδοτικού απεργοσπαστικού μηχανισμού διακίνησης προϊόντων της Coca Cola Τρία Έψιλον.  Ήδη υπήρξαν οι πρώτες συλλήψεις και έγιναν προσαγωγές με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Σήμερα το πρωί οι κατηγορούμενοι προσήχθησαν ενώπιον του δικαστηρίου και ορίσθηκε τακτική δικάσιμος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου