ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

05 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του Συντονιστικού των Σωματείων ΤΙΤΑΝ



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΙΤΑΝ
ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ _ΤΖΑΦΕΡΗ 4-ΕΛΕΥΣΙΝΑ-Τ.Κ.19200-ΤΗΛ:2103537459 & FAX:2105546687

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:30 ΕΛΕΥΣΙΝΑ 4/9/2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-σσες.
Τα τελευταία χρόνια, βιώνουμε τα έργα και τις ημέρες μιας παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης, που είναι αποτέλεσμα της χρηματοπιστωτικής λαιμαργίας μιας χούφτας ανθρώπων.
Παρακολουθούμε άναυδοι όχι μόνο την ανικανότητα των κυβερνήσεων του πλανήτη να βάλουν ένα τέλος στις κερδοσκοπικές επιδιώξεις τους, αλλά και στην προθυμία τους, να μεταλλαχθούνοι ίδιες σε εξυπηρετητές των άνομων οικονομικών συμφερόντων.
Οι κυβερνήσεις των κρατών κατάντησαν μηχανισμοί οικονομικής αφαίμαξης των πολιτών, εισπράκτορες και εξυπηρετητές των δανειστών, εκποιητες του δημοσίου πλούτου και στραγγαλιστές των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων των λαών. Οι πιο αδύναμες έγιναν οικονομικά προτεκτοράτα των πιο ισχυρών.
Τα πρώτα θύματα της παγκόσμιας καπιταλιστικής τρέλας ήταν οι εργαζόμενοι.
Εδώ και χρόνια παρακολουθούμε την αυξανόμενη μετακόμιση κερδοσκοπικών επιχειρήσεων, σε φορολογικούς “παραδείσους”.
Μεταναστεύουν, σε χώρες με αστείρευτες δεξαμενές φτηνών   εργατικών χεριών, ενεργιακών επιχορηγήσεων, φορολογικών εξυπηρετήσεων και μεσαιωνικών περιβαλλοντολογικών κανόνων παραγωγής
Η Coca Cola, είναι μια από αυτές... κλείνει τα εργοστάσια της στην Ελλάδα “παράγοντας 2.500 ανέργους, φορολογείται στην Ελβετία, παράγεται στην Βουλγαρία και έχει την απαίτηση να καταναλώνεται στην Ελλάδα με αμείωτο το κόστος πώλησης...!

Οι εργαζόμενοι στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ.ΑΕ και τα Σωματεία τους(έπειτα από
παρότρυνση της Ομοσπονδίας μας), σταματήσαμε να καταναλώνουμε τα προϊόντα της Coca cola στους χώρους εργασίας μας, σταματήσαμε να την καταναλώνουμε στα σπίτια μας, παροτρύνοντας όλους όσους γνωρίζουμε να κάνουν το ίδιο.

Τα Σωματεία των εργαζομένων στην τσιμεντοβιομηχανία τώρα στοχεύουν στην ενεργοποίησητων εργατικών κέντρων όλων των πόλεων όπου δραστηριοποιούνται οι τσιμεντοβιομηχανίες, να κάνουν το ίδιο σε μεγαλύτερη κλίμακα, με την αλληλέγγυα συμμετοχή όλων των σωματείων και των εργαζομένων των πόλεων...!
Οι αλληλέγγυες προσπάθειες μας δεν θα σταματήσουν σ' αυτά, κινητοποιούμαστε στην συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα να ξανανοίξουν τα εργοστάσια της 3Ε στην Ελλάδα, για να στηρίξουμε τους απολυμένους εργαζόμενους της Coca Cola, στον αγώνα τους για το μποϊκοτάζ των προϊόντωντης.
Όσο η Coca Cola και οι “αρωγοί” της πληρώνουν κάποιους για να σκίζουν τις αφίσες και να καταστρέφουν τα πανό διαμαρτυρίας των απεργών και των απολυμένων, θα φτιάχνονται περισσότερα...!
Καλούμε τους εργαζόμενους μέσα απο αυτή την ανακοίνωση, να κάνουν τον αγώνα των συναδέλφων μας στην Coca Cola προσωπικό τους αγώνα!

Ήδη οι πωλήσεις της 3Ε στην Ελλάδα, σημειώνουν κατακόρυφη πτώση.

Οι εταιρίες που έχουν στόχο να κλείνουν εργοστάσια στην Ελλάδα, θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα προϊόντα τους πλέων δεν θα έχουν καμία τύχη στόν τόπο μας!
Καταναλώνουμε ότι παράγουμε, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στα χέρια και τις ικανότητες των Ελλήνων εργαζομένων.
Λέμε όχι στην παγκοσμιοποίηση της εκμετάλευσης και του φεουδαρχισμού, λέμε ναί στην παγκοσμιοποίηση της ειρήνης, της φιλίας των λαών και του πολιτισμού...!
Η πρόοδος, η ειρήνη και ο πολιτισμός δεν επιτυγχάνεται με την εξαθλίωση του μισού πλανήτη απο τον άλλο μισό...!


Μποϊκοτάζ στα προϊόντα της 3Ε μέχρι να ξανανοίξουν τα εργοστάσια στην Ελλάδα..., είναι χρέος μας η αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας...

έλα στην θέση τους

Για το Συντονιστικό:








                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου