ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

03 Αυγούστου 2014

Σωματείο Εργαζομένων ΑΕ Τσιμέντων Τιτάν Πάτρας



Στον τόπο μας η εταιρία φυγάς εκτός από το να εισπράττει κάνει και άλλα πράγματα…, παράγει ανέργους, ψευδείς προπαγανδιστικές διαφημίσεις με την ανοχή του επιλεκτικού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου… 





Για 300 ημέρες,
Οι εργαζόμενοι στην Coca Cola, του εργοστάσιου της Θεσσαλονίκη, βρίσκονται σε διαρκή απεργία δίνοντας έναν άνισό και δύσκολο αγώνα απέναντί σε μια πολυεθνική, η οποία έχει απολέσει προ πολλού την κοινωνική της “ευθύνη”.

Η εταιρία των απολύσεων, αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της στην Ελβετία και τα εργοστάσια της στην Βουλγαρία, αναζητώντας με τον τρόπο αυτό οικονομικά εξαθλιωμένους εργαζόμενους προκειμένου να παράγουν τα προϊόντα της, που εκτός από το χαμηλό κόστος, θα εμπεριέχουν την εργασιακή ασυδοσία και την κερδοσκοπία.

Το επιχείρημά της, ότι μετέφερε την φορολογική της έδρα εκτός Ελλάδος εξ αιτίας της υψηλής φορολογίας, αποδείχτηκε απ’ την αρχή αίολο και προσχηματικό, διότι παράλληλα με την μεταφορά της έδρας, ξεκίνησε και την μεταφορά των παραγωγικών δραστηριοτήτων της στην Βουλγαρία, κλείνοντας ένα-ένα τα ελληνικά εργοστάσια.

Εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ότι ο τελικός της σκοπός, ήταν το χαμηλό εργασιακό κόστος, η χαμηλή φορολόγηση και το υπερκέρδος μέσω της ανθρώπινης εκμετάλλευσης.

Ο μέλαν ζωμός της (και όχι μόνον) πλέον, παράγεται στην Βουλγαρία-φορολογείται στην Ελβετία και καταναλώνεται στην Ελλάδα των απολυμένων εργαζομένων της Coca Cola!

Στον τόπο μας η εταιρία φυγάς εκτός από το να εισπράττει κάνει και άλλα πράγματα…, παράγει ανέργους, ψευδείς προπαγανδιστικές διαφημίσεις με την ανοχή του επιλεκτικού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου… και πληρώνει συνεργεία για να κατεβάζουν τις αφίσες και τα πανό των εργαζομένων που αγωνίζονται για τις θέσεις εργασίας τους…!

Οι εργαζόμενοι του αποψιλωμένου εργοστασίου της Θεσσαλονίκης απεργούν επί 10 μήνες, γυρίζοντας συνεχώς από πόλη σε πόλη ζητώντας από τους πολίτες την αλληλεγγύη τους, με το να σταματήσουν να καταναλώνουν τα προϊόντα της 3Ε, μέχρι την ημέρα που θα ξανανοίξει τα εργοστάσια φαντάσματα στον τόπο μας… και το αίτημα τους αυτό κρίνουμε πως είναι σωστό και αναγκαίο!

Η Ομοσπονδία Τσιμέντων και οι εργαζόμενοι στην τσιμεντοβιομηχανία χαιρετίζουν τον αγώνα των συναδέλφων μας στην Coca Cola και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον μακροχρόνιο και επίπονο αγώνα τους. Γι αυτό ζητάμε από τα σωματεία μέλη μας να συνεπικουρήσουν τον αγώνα των συναδέλφων μας στηνCoca Cola, με όλες τους τις δυνάμεις.


  1. Σταματάμε να καταναλώνουμε τα προϊόντα τις 3Ε και ζητάμε απ’ όλους όσους γνωρίζουμε να κάνουν το ίδιο.
  2. Μεταφέρουμε την προσπάθεια μας στα Εργατικά Κέντρα των Πόλεων μας και απαιτούμε να ακολουθήσουν τον δίκαιο αγώνα των απεργών συναδέλφων μας της Coca Cola, συμμετέχοντας στο μποϋκοτάζ .
  3. Σταματάμε την είσοδο των προϊόντων της Coca Cola στις καντίνες των χώρων εργασίας και τους αυτόματους πωλητές. Δεν ψωνίζουμε τίποτα από τις καντίνες που συνεχίζουν να προβάλουν τα προϊόντα της 3Ε και όχι αυτά που παράγονται και φορολογούνται στην Ελλάδα.
  4. Συγκεντρώνουμε υπογραφές για την επαναλειτουργία των εργοστασίων στην Ελλάδα σε όλους τους χώρους εργασίας, τις γειτονίες μας, από γνωστούς και φίλους. Συγκεντρώνουμε τα έντυπα των υπογραφών και τα αποστέλλουμε στην Ομοσπονδία των εμφιαλωμένων ποτών στην Θεσσαλονίκη (το έντυπο θα σταλεί από την Ομοσπονδία μας).
  5. Βοηθούμε οικονομικά τους συναδέλφους μας για να μην εξαντληθούν κατά τον μακροχρόνιο και πολυδάπανο αγώνα τους, συγκεντρώνοντας χρήματα.
  6. Μεταφέρουμε το μήνυμα των απεργών συναδέλφων μας στα social media(facebook, twiter κλπ) και στις ιστοσελίδες μας.



Οι εργαζόμενοι ήταν αυτοί, που πάντα οδηγούσαν τον τόπο στην πρόοδο και την ανάπτυξη, διαμέσου της εργασίας τους και των αγώνων τους.

Οι εργαζόμενοι στην τσιμεντοβιομηχανία, προσπαθούν να προστρέχουν και να βοηθούν, όλους όσους χειμάζονται από την αδικία και την εκμετάλλευση, εξαντλώντας τις δυνάμεις τους.

Έχουμε υποστεί στον κλάδο μας την βίαιη ανεργία και μπορούμε να καταλάβουμε την αξία της προσπάθειας των συναδέλφων μας στην Coca Cola.

«Ένας γι όλους και όλοι για έναν», γιατί οι αγώνες μας είναι, που συνδέουν το όραμα με το αποτέλεσμα…!



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓ.                                       ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Χ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου