ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

12 Μαρτίου 2014

Συγκέντρωση εργαζομένων των ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, Coca Cola και ΑΓΝΟ στη Θεσσαλονίκη



Κοινή συγκέντρωση και αλληλοενημέρωση πραγματοποίησαν στο χώρο του εντευκτηρίου του ΟΛΘ εργαζόμενοι στον ΟΛΘ την ΕΥΑΘ, την Coca Cola και την ΑΓΝΟ.





Κοινή συγκέντρωση και αλληλοενημέρωση πραγματοποίησαν στο χώρο του εντευκτηρίου του ΟΛΘ εργαζόμενοι σε δύο δημόσιες επιχειρήσεις (ΟΛΘ, ΕΥΑΘ) και σε δύο ιδιωτικές επιχειρήσεις (Coca Cola, ΑΓΝΟ), στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων στο λιμάνι.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, παρουσία και του προέδρου του ΕΚΘ Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη ανέπτυξαν τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στον ΟΛΘ και στην ΕΥΑΘ με την προοπτική ιδιωτικοποίησής τους, στην Coca Cola με την πολύμηνη απεργιακή κινητοποίηση και την καμπάνια για «κόκκινη κάρτα» στα προϊόντα της και στην ΑΓΝΟ με την αβεβαιότητα για το μέλλον της επιχείρησης.
«Τα προβλήματα είναι κοινά και για το δημόσιο και για τον ιδιωτικό τομέα, παρά τα επιμέρους διαφορετικά χαρακτηριστικά και οι κοινές δράσεις θα συνεχιστούν» σημείωσαν οι εργαζόμενοι.
Ο πρόεδρος του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλίδης εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τόνισε ότι σε μια πόλη με ανεργία 33% πρέπει να αποτραπεί η απώλεια κι άλλων θέσεων εργασίας, ενώ τάχθηκε κατά των ιδιωτικοποιήσεων του ΟΛΘ και της ΕΥΑΘ. Για την Coca Cola ανέφερε ότι οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν «μέχρι τέλους», πλέον και με σχετική ψηφοφορία σε ιστοσελίδα, ενώ για την ΑΓΝΟ σημείωσε ότι ο ιδιοκτήτης της «που την εκμεταλλεύτηκε και τη χρεοκόπησε σε βάρος άλλης δικής του εταιρείας» παραμένει ανέλεγκτος. Εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ κάλεσε σε συμμετοχή «στο «δημοψήφισμα που θα διοργανωθεί από φορείς και δήμους το Μάιο» για την ιδιωτικοποίηση.
Τέλος η εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΟΛΘ ζήτησε να σταματήσει «η καταστροφική πολιτική της πώλησης» και να προχωρήσει η αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου