ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

10 Μαρτίου 2014

Πάρε Μέρος "Έλα στη θέση τους!"

Έλα στη θέση τουςΗ επιχείρηση της Coca Cola Τρία Έψιλον που ξεκίνησε από την Ελλάδα και επεκτάθηκε με τεράστια κερδοφορία σε πολλές χώρες του εξωτερικού, μετά το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων σε όλη τη χώρα, τη μεταφορά της έδρας στην Ελβετία και άλλων δραστηριοτήτων της εκτός Ελλάδας, τώρα προχωράει ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη απαξίωση των εργοστασίων της στη χώρα μας.
Χωρίς κανένα αίσθημα εταιρικής ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με μοναδικό στόχο την περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της, η COCA COLA 3Ε, έχει προχωρήσει σε κλείσιμο κρίσιμων τοπικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, διακοπή δραστηριοτήτων, περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα την κλιμακούμενη ένταση εταιρίας και εργαζομένων.
Οι αποφάσεις αυτές έχουν οδηγήσει στην ανεργία και την οικονομική ανέχεια εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Εργαζόμενοι του κλάδου αντιστέκονται σ’ αυτές τις αποφάσεις και επιχειρούν να τις αντιστρέψουν πραγματοποιώντας πολύμηνες απεργιακές κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα πολλές φορές να καταδιώκονται γι’ αυτή τους τη δράση. Αυτούς τους εργαζόμενους δεν πρέπει να τους αφήσουμε μόνους!
Όλοι εμείς οι συνδιοργανωτές της παρούσας μαζικής διαμαρτυρίας και υπογράφοντες το παρόν ψήφισμα, απαιτούμε από τη διοίκηση της εταιρίας να πάρει πίσω τις αντικοινωνικές και εκβιαστικές αποφάσεις της. Η διαμαρτυρία μας διεξάγεται διαδικτυακά μέσα από την ανεξάρτητη ιστοσελίδα διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, με την επωνυμία “ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ” στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://www.elastithesitous.gr.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση ν’ αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, κάνοντας όλες τις απαιτούμενες πολιτικές παρεμβάσεις που θα προωθούν το άνοιγμα των κλειστών εργοστασίων και τη δημιουργία νέων.
Απαιτούμε πίσω καθεμιά από τις χαμένες θέσεις εργασίας.
Ας στείλουμε λοιπόν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Coca Cola 3E: πως οι πολίτες αυτής της χώρας, οι εργαζόμενοι και καταναλωτές των προϊόντων της, δεν είμαστε διατεθειμένοι ν’ ανεχτούμε πλέον τέτοιου είδους συμπεριφορές. Οι εταιρείες και δη οι πολυεθνικές εταιρείες που οφείλουν το επιχειρηματικό τους μέγεθος στους Έλληνες πολίτες και εργαζόμενους, επιβάλλεται να σέβονται τους εργαζόμενους-καταναλωτές και τα δικαιώματά τους.
Ας χαράξουμε τα όρια της ανοχής μας ακριβώς εδώ κι ας δημιουργήσουμε ένα κύμα διαμαρτυρίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τόσο μαζικό ώστε να μην είναι δυνατόν να αγνοηθεί!
Όταν ξεπεράσουμε τις 100.000 υπογραφές, οι φορείς που υποστηρίζουμε την καμπάνια, θα τις παραδώσουμε απευθείας στη Διοίκηση της Coca Cola 3E και στην Κυβέρνηση.https://www.facebook.com/elastithesitous.gr
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει την λειτουργία της ανεξάρτητης  online υπηρεσίας «elastithesitous.gr» - που υποστηρίζεται από ενεργούς εργαζόμενους, από Ελληνικά και Ευρωπαϊκά συνδικάτα, επιδιώκοντας να εξυπηρετήσει το συνδικαλιστικό κίνημα με ειδικές διαδικτυακές εκστρατείες συμπαράστασης, αλληλεγγύης, ενημέρωσης, συλλογής υπογραφών, κ.λ.π. -στηρίζοντας μέσα από μια δυναμική εκστρατεία τους εργαζόμενους των εργοστασίων της Coca Cola 3E που με τους αγώνες τους διεκδικούν την αναστολή των απολύσεων και την επαναλειτουργία των εργοστασίων της επιχείρησης στη χώρα μας. http://www.unitedreporters.gr/news/GR/reportage_S/reportage_C/Ela_sti_thesi_toys__I_kampania_toy_EKTh_gia_toys_anergoys_tis_Coca_Cola_3E

Ένα διαδικτυακό ψήφισμα - καταγγελία, ενάντια στην πολιτική της Coca Cola 3E, η οποία έχει προχωρήσει σε κλείσιμο τοπικών εγκαταστάσεων της  ανά την Ελλάδα, οδηγώντας στην ανεργία και την οικονομική ανέχεια εκατοντάδες εργαζομένους και τις οικογένειες τους βρίσκεται σε εξέλιξη. Αντιδράστε. Στείλτε και εσείς ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Coca Cola 3E, ότι οι πολίτες αυτής της χώρας, οι εργαζόμενοι και καταναλωτές των προϊόντων της, δεν είμαστε διατεθειμένοι ν’ ανεχτούμε πλέον τέτοιου είδους συμπεριφορές. Οι εταιρείες και δη οι πολυεθνικές εταιρείες που οφείλουν το επιχειρηματικό τους μέγεθος στους Έλληνες πολίτες και εργαζόμενους, επιβάλλεται να σέβονται τους εργαζόμενους-καταναλωτές και τα δικαιώματά τους. Και η κυβέρνηση, απαιτούμε να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, κάνοντας όλες τις απαιτούμενες πολιτικές παρεμβάσεις που θα προωθούν το άνοιγμα των κλειστών εργοστασίων και τη δημιουργία νέων.
http://www.ertopen.com/eidiseis/item/16695-me-mia-kinhsh-toys-adeiazeis-ela-sth-thesh-toys-pshfiste-diadwste#.Ux3e7z9_uZ1


Σε πανελλαδική εκστρατεία διαμαρτυρίας για την πολυεθνική Coca Cola 3E, προχωράει η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.


http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=419834http://gkatzios.blogspot.com/2014/03/cocacola-3e.htmlhttp://petrelaiopigi.blogspot.gr/


Πανελλαδική εκστρατεία διαμαρτυρίας για την πολυεθνική COCA COLA-3E

Καμπάνια υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων, που παραβιάζει η συγκεκριμένη εταιρεία, με αφορμή και τις εξελίξεις στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν συνδικαλιστικές οργανώσεις, καλώντας μας σε διαδικτυακή συμμετοχή.
- See more at: http://left.gr/news/panelladiki-ekstrateia-diamartyrias-gia-tin-polyethniki-coca-cola-3e#sthash.kC2vKVlM.dpuf


http://left.gr/news/panelladiki-ekstrateia-diamartyrias-gia-tin-polyethniki-coca-cola-3e
http://www.diorismos.gr/Dpages/vima/viewarticle.php?vid=2355


Διαδικτυακή καμπάνια υπέρ των εργαζόμενων στην Coca Cola
11/3/2014 07:31

Εκστρατεία διαμαρτυρίας και συλλογής υπογραφών, «με σκοπό την ανάδειξη και εν τέλει την αναστροφή της αντεργατικής - αντιαναπτυξιακής πολιτικής της πολυεθνικής εταιρείας Coca Cola» ξεκινούν τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Πάτρας, Βόλου, με την στήριξη της ΓΣΕΕ και της Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ).
Σ’ αυτό το πλαίσιο και με κεντρικό σύνθημα «Έλα στη θέση τους», το ΕΚΘ εγκαινιάζει τη λειτουργία της ανεξάρτητης online υπηρεσίας «elastithesitous.gr» και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών υπέρ των εργαζομένων στα εργοστάσια της Coca Cola 3E, που επί 162 ημέρες «με τους αγώνες τους διεκδικούν την αναστολή των απολύσεων και την επαναλειτουργία των εργοστασίων της επιχείρησης στη χώρα μας».
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει την λειτουργία
της ανεξάρτητης επιγραμμικής (online) υπηρεσίας «elastithesitous.gr» -που υποστηρίζεται από ενεργούς εργαζόμενους, από Ελληνικά και Ευρωπαϊκά συνδικάτα, επιδιώκοντας να εξυπηρετήσει το συνδικαλιστικό κίνημα με ειδικές διαδικτυακές εκστρατείες συμπαράστασης, αλληλεγγύης, ενημέρωσης, συλλογής υπογραφών, κ.λ.π. -στηρίζοντας μέσα από μια δυναμική εκστρατεία τους εργαζόμενους των εργοστασίων της Coca Cola 3E που με τους αγώνες τους διεκδικούν την αναστολή των απολύσεων και την επαναλειτουργία των εργοστασίων της επιχείρησης στη χώρα μας.
Ελλάδα Πανελλαδική εκστρατεία διαμαρτυρίας και συλλογής υπογραφών, «με σκοπό την ανάδειξη και εν τέλει την αναστροφή της αντεργατικής - αντιαναπτυξιακής πολιτικής της πολυεθνικής εταιρείας Coca Cola».  
Πανελλαδική εκστρατεία διαμαρτυρίας και συλλογής υπογραφών, «με σκοπό την ανάδειξη και εν τέλει την αναστροφή της αντεργατικής - αντιαναπτυξιακής πολιτικής της πολυεθνικής εταιρείας Coca Cola» ξεκινούν σήμερα τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Πάτρας, Βόλου και η Π.Ο.Ε.Ε.Π., με την στήριξη της ΓΣΕΕ και της Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ).
- See more at: http://stokokkino.gr/article/6516/Ekstrateia-diamarturias-gia-tin-Coca-Cola-3E#sthash.O4t14F4B.dpuf