ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

07 Φεβρουαρίου 2014

Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χαιρετίζει τον ανυποχώρητο, ηρωικό, πολυήμερο απεργιακό αγώνα των ερ­γαζόμενων της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, που ξεπέρασε τις 125 μέρες














H ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ!


   ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χαιρετίζει τον ανυποχώρητο, ηρωικό, πολυήμερο απεργιακό αγώνα των ερ­γαζόμενων της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, που ξεπέρασε τις 125 μέρες. Η απαράμιλλη αντοχή των απεργών μέσα σε συνθή­κες άγριας επίθεσης της εργοδοσίας (με δικαστήρια, διώξεις εργαζόμενων, εκβιασμούς κ.λ.π.) αποτελεί πα­ράδειγμα αποφασιστικότητας για την διεξαγωγή των αγώνων από τους εργαζόμενους. Η πολυεθνική προ­σέφυγε στα δικαστήρια για να φιμώσει τους εργαζόμενους ενώ ζητά 250.000 ευρώ από τον κα­θένα τους  «για την υλική ζημιά που έχει υποστεί». Οι απεργοί με τον αγώνα τους κατάφεραν να προκαλέσουν μεγάλο πλήγμα στη διακίνηση και πώληση των προϊόντων, αποτέλεσμα της έμπρακτης συμπαράστασης των πολιτών με την μη-κατανάλωση προϊόντων της πολυεθνικής.Ο αγώνας αυτός όμως έχει ευρύτερη σημασία. Είναι αγώνας όχι μόνο των εργαζόμενων στη ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, αλλά ολόκληρου του κλάδου, όλης της εργατικής τάξης.

   Είναι αγώνας ενάντια σε ένα διεθνές μονοπώλιο που αποτε­λεί σύμβολο του καπιταλισμού και της κοινωνικής εκμετάλλευσης. Διεξάγεται μέσα στο χώρο δουλειάς, στο τόπο που γεννιέται η εκμετάλλευση, κόντρα σε κορυφαίο εκπρόσωπο των υπεύθυνων για όλα τα δεινά που μαστίζουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

   ΤΟ Δ.Σ. της  Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αποφάσισε να ενισχύσει τον απεργιακό αγώνα των ερ­γαζόμενων της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ με 100 ευρώ.  Εκτός από το συμβολικό ποσό, καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές σε ολόπλευρη στήριξη των απεργών και του πολύμορφου αγώνα τους. Τους καλεί ακόμη να πετάξουν την πολυεθνική έξω από τα σχολεία στα οποία η εταιρεία επιθυμεί να εμφανιστεί ως «ευεργέτης- χορηγός» με αγγελικό πρόσωπο ενώ ταυτόχρονα  απολύει τους γονείς των μαθητών, οδηγώντας τους στην ανεργία και στην απόγνωση!     


για το ΔΣ


                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                      ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ  TΡ.                             ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου