ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

17 Φεβρουαρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΘΝΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ & ΕΙΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Εθνικού Συμβουλίου Π.Ο.Ε.Ε.Π.

          Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
           ΕΘΝΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
     &
ΕΙΔΙΚΟ  ΨΗΦΙΣΜΑ
Εθνικού  Συμβουλίου  Π.Ο.Ε.Ε.Π.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
ΕΘΝΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Εμείς οι αντιπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Ε.Π., που συνήλθε  το Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας, αλλά και την ανησυχία και τους προβληματισμούς μας για την απαράδεκτη κατάσταση που οδηγείται ο ελληνικός λαός και ειδικότερα οι εργαζόμενοι από τη συνεχιζόμενη οικονομική και φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και των διεθνών εντολοδοτών της.
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ  ότι
Η  ληστρική επίθεση των ντόπιων και διεθνών κερδοσκόπων ενάντια στον ελληνικό λαό συνεχίζεται με αμείωτη ένταση δίνοντας στην οικονομική κρίση χαρακτηριστικά     ανθρωπιστικής κρίσης.
Η  φορομπηχτική πολιτική έχει οδηγήσει στην απόγνωση το σύνολο των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων.
Η ισοπέδωση του εισοδήματος των λαϊκών νοικοκυριών αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή ώστε να συνθλιβεί η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και να υποταχθούν χωρίς αντίσταση στα κελεύσματα της διεθνούς και ντόπιας εργοδοσίας.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
Την κυβέρνηση για την απαράδεκτη πολιτική της πλήρους υποταγής στις ορέξεις  των διεθνών τοκογλύφων και για την ολοκληρωτική έλλειψη στρατηγικής που θα οδηγούσε τη χώρα μακριά από την ύφεση και την οικονομική παραλυσία.
Την ανυπαρξία και την έλλειψη αγωνιστικού διεκδικητικού σχεδιασμού από την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο έχει οδηγήσει σε πλήρη παραλυσία  το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
¾    Μόνιμη σταθερή εργασία, δίκαιες αμοιβές, εισόδημα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας με την υπογραφή ισχυρών συλλογικών συμβάσεων.
¾    Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και διαταγμάτων.
¾    Κατάργηση  όλων  των εργολαβιών, πάταξη της  μαύρης εργασίας,  της  φοροδιαφυγής και τηs εισφοροδιαφυγής .
ΔΙΝΟΥΜΕ  ΕΝΤΟΛΗ
Στη Διοίκησή μας  να  επιδώσει το παρόν Ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο.
ΕΙΔΙΚΟ  ΨΗΦΙΣΜΑ
Εθνικού  Συμβουλίου  Π.Ο.Ε.Ε.Π.

Εμείς οι  αντιπρόσωποι του  Εθνικού Συμβουλίου της  Π.Ο.Ε.Ε.Π. που συνήλθε  το Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, εκφράζουμε την έντονη οργή και αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη αντεργατική πολιτική της Coca Cola Τρία Έψιλον η οποία καταργεί διαρκώς τμήματα και κλείνει εργοστάσια σε  όλη την Ελλάδα,  την  στιγμή  μάλιστα  που  αποκομίζει  ακόμη και μέσα στην κρίση τεράστια  κέρδη.
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ότι
Η Coca Cola με τη συστηματική πολιτική των μαζικών εκβιαστικών απολύσεων (εθελουσία έξοδος) του κλεισίματος εργοστασίων και τη μεταφορά παραγωγικών και τεχνο-οικονομικών δραστηριοτήτων της σε άλλες χώρες του εξωτερικού (Βουλγαρία,     Ελβετία) δυναμιτίζει τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός για  να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία, να καταπολεμηθεί η ύφεση και να επανέλθει η χώρα σε τροχιά  ανάπτυξηs.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
Την πολυεθνική coca cola που προσπαθεί να κατατρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με αγωγές στα δικαστήρια και την απαίτηση υψηλών χρηματικών αποζημιώσεων.
Tην χρησιμοποίηση απεργοσπαστικού μηχανισμού στο εργοστάσιο της Θέρμης και τις     αλλεπάλληλες παραβάσεις των νόμων στις οποίες υποπίπτουν οι απεργοσπάστες, όπως προέκυψε από έρευνα του αρμόδιου υπουργείου μετά από επερώτηση στην Βουλή των  Ελλήνων.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Ότι όλα τα σωματεία και οι εργαζόμενοι του κλάδου των Εμφιαλωμένων Ποτών συνεχίζουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των απεργών μέχρι την τελική δικαίωση του  αγώνα.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Tον ελληνικό λαό, όλους τους καταναλωτές, να συμμετέχουν ενεργά στο μποϊκοτάζ των προϊόντων της Coca Cola 3 E μέχρι  να  επαναλειτουργήσει  το  εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.
ΔΙΝΟΥΜΕ  ΕΝΤΟΛΗ
Στη  Διοίκηση  της  Π.Ο.Ε.Ε.Π.  να  επιδώσει  το  παρόν  Ψήφισμα  σε  κάθε  αρμόδιο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου