ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

19 Νοεμβρίου 2013

Σωματείο ΣυνταξιούχωνΣωματείο  Συνταξιούχων – Απασχοληθέντων
σε  Επιχειρήσεις  Εμφιαλωμένων Ποτών  Βόρειας  Ελλάδας

Αναγνωρισμένο  Α.Π.Θ. 6283/10   Α.Β.Σ.  8884/10

Έδρα:  Θεσσαλονίκη –  Φιλίππου  43 -  54631 – (  2310233862  Φαξ:  2310250943

Αρ.  Πρωτ.   46

ΕΙΔΙΚΟ  ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

         Σήμερα Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2013,  ημέρα  Τετάρτη  και  ώρα 18.00 πραγματοποιήσαμε    Γενική Συνέλευση στην  αίθουσα  του  Ε.Κ.Θ.  (Αριστοτέλους  32)  και αφού  ακούσαμε τη Διοίκησή  μας, τη Διοίκηση του Συνδικάτου Πωλητών-Οδηγών και Βοηθών,  τη Διοίκηση του Σωματείου  Εργατοϋπαλλήλων στην Κόκα Κόλα 3 Ε Θεσσαλονίκης και άλλους ομιλητές,
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ότι

          Η πολυεθνική εταιρεία δεν βγάζει τα σωστά συμπεράσματα από το αμαρτωλό παρελθόν της, όταν επιστράτευε ακόμη και μπράβους για να καταστείλει απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων  και επιχειρεί για μια ακόμη φορά να ισοπεδώσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης για να μπορέσει να επιβάλλει την άγρια εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης στα λείψανα του εργοστασίου που εξακολουθούν και βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη.
          Η διεύθυνση διακατέχεται από ένα πνεύμα ρεβανσισμού προς κάθε τι που θυμίζει τους νικηφόρους αγώνες που έδωσαν οι εργαζόμενοι στο παρελθόν για την αξιοπρέπειά τους και την αξιοπρέπεια την οικογενειών τους, για ικανοποιητικούς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
          Την προσπάθεια της πολυεθνικής να ποινικοποιήσει τους εργατικούς αγώνες με απώτερο σκοπό τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων, καταθέτοντας αγωγή εναντίον της Διοίκησης του εργοστασιακού Σωματείου και εναντίον της Διοίκησης της Ομοσπονδίας του κλάδου (Π.Ο.Ε.Ε.Π.).
         Την πολιτική της εταιρείας που κατάργησε το τμήμα παραγωγής, στέρησε εκατοντάδες θέσεις εργασίας από το βορειοελλαδικό χώρο σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την οικονομία της   πατρίδας μας και ιδιαίτερα για την τοπική οικονομία του βορειοελλαδικού χώρου, ο οποίος παραμένει ευάλωτος εξαιτίας και των εισαγωγών από γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία.
          Ότι στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας, η συνεχιζόμενη κατακρεούργηση των θέσεων εργασίας, η κατάργηση τμημάτων και οι εισαγωγές προϊόντων από άλλες χώρες αποτελούν πράξη ωμού κυνισμού και ανήθικης απληστίας από μια εταιρία, η οποία ακόμη και μέσα στην κρίση εμφανίζει κέρδη.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
         Την  επαναλειτουργία του εργοστασίου (γραμμές παραγωγής) ως αντιστάθμισμα στην κατανάλωση που γίνεται στο βορειοελλαδικό χώρο και της υψηλής κερδοφορίας της επιχείρησης από τις δραστηριότητές της στην ευρύτερη βορειοελλαδική περιοχή (κερδοφορία που αυξάνεται τη    θερινή περίοδο λόγω και του τουρισμού από τις γειτονικές και τις άλλες χώρες).
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι
         Θα  σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων απεργών και θα στηρίξουμε ηθικά και πρακτικά τον απεργιακό αγώνα τους έως ότου η πολυεθνική ανοίξει το εργοστάσιο, θέσει σε λειτουργία την παραγωγή για να γυρίσουν στην δουλειά τους οι εργαζόμενοι.
         Η νίκη και αυτή τη φορά θα είναι των απεργών και της κοινωνίας.
ΔΙΝΟΥΜΕ  ΕΝΤΟΛΗ


         Στη  Διοίκησή  μας  να  δώσει  αυτό  το  Ψήφισμα  σε  κάθε  αρμόδιο.