ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

14 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σωματείο  Εργατοϋπαλλήλων 

ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ  3Ε  Θεσσαλονίκης

17ο  χιλ.  Θεσ/νίκης – Πολυγύρου – τηλ:  2310497155
Αρ. Πρωτ.   560                                                                                             Θεσσαλονίκη  14/11/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
          Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της πολυεθνικής  Coca Cola 3E,  που προσπαθεί να   αμαυρώσει τον περήφανο αγώνα των απολυμένων εργαζόμενων του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης. Η πολυεθνική  Coca  Cola  προσπαθεί με κάθε μέσο και τρόπο να καθυποτάξει τους  απεργούς αγωνιστές και να τους εξαναγκάσει να δεχθούν αδιαμαρτύρητα τις   αντεργατικές επιλογές των απολύσεων και της συνεχούς αποψίλωσης των δραστηριοτήτων του    εργοστασίου με αποτέλεσμα το οριστικό κλείσιμό του.
         Τα στελέχη της πολυεθνικής Coca  Cola που οργάνωσαν και επωμίσθηκαν την εκτέλεση του σχεδίου για το κλείσιμο του εργοστασίου και την ταυτόχρονη διάλυση των συνδικάτων του χώρου, κλιμακώνουν τις ανήθικες πρακτικές εκφοβισμού των συναδέλφων μας που ξεκίνησαν ταυτόχρονα με την έναρξη των κινητοποιήσεων.
         Η εργοδοσία της πολυεθνικής Coca Cola μη μπορώντας να τσακίσει το αγωνιστικό φρόνημα μας μετά από 46 ημέρες συνεχούς απεργίας με αίτημα την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, μετά τις αλλεπάλληλες προσφυγές της στη δικαιοσύνη για την κήρυξη των απεργιακών μας κινητοποιήσεων παράνομων και καταχρηστικών, μετά την κατάθεση αγωγής, με την οποία ζητά υπέρογκα ποσά από συναδέλφους απεργούς    και τη Διοίκηση του Σωματείου μας, μετά την προσπάθεια εκφοβισμού μας με «εξώδικες διαμαρτυρίες οχλήσεις» προχώρησε τώρα, μέσω του επικεφαλής της εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας (security),  σε μήνυση εναντίον απολυμένων απεργών μελών του σωματείου μας με ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες.
         Καταγγέλλουμε την πρακτική της εταιρείας Coca Cola, η οποία εξαναγκάζει τους       εργαζόμενους της ιδιωτικής  ασφάλειας  να αναλάβουν ρόλο ψευδομάρτυρα για λογαριασμό του προϊσταμένου τους.
         Αποτέλεσμα αυτών των μεθοδεύσεων του εντεταλμένου διεκπεραιωτή της πολιτικής της Coca Cola είναι η σύλληψη από την κρατική ασφάλεια δύο απολυμένων απεργών χθες μέσα στα άγρια μεσάνυχτα και ενώ οι συνάδελφοί μας κοιμόταν σπίτι τους με τις οικογένειές τους εξαιτίας της καταγγελίας του υπευθύνου ασφαλείας της πολυεθνικής Coca  Cola  ότι  δέχθηκε επίθεση από εργαζόμενους αργά το απόγευμα και στη συνέχεια μήνυσε τους δύο απεργούς συναδέλφους μας.
         Είναι φανερό ότι οι συνεργάτες και τα στελέχη της πολυεθνικής Coca Cola κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να δυσφημίσουν τον αγώνα μας.
         Δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας θα συνεχισθεί ώσπου να μπει σε λειτουργία το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.
         Κανένας διωκόμενος δικαστικά συνάδελφός μας δεν είναι μόνος, η ποινικοποίηση του εργατικού κοινωνικού μας αγώνα δε θα περάσει.
         Συνεχίζουμε να κρατάμε ψηλά τη σημαία του δίκαιου αγώνα μας, που είναι ταυτόχρονα και αγώνας προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας.


        ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους του κλάδου των Εμφιαλωμένων Ποτών, όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Θεσσαλονίκης, τα μέλη των καταναλωτικών οργανώσεων και κάθε πολίτη και κοινωνικό αγωνιστή να δηλώσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι με την παρουσία του στο Δικαστικό Μέγαρο  την αντίθεσή του στην πολιτική ποινικοποίησης του αγώνα μας που επιδιώκει για προφανείς λόγους η πολυεθνική Coca Cola 3Ε και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους απολυμένους απεργούς αγωνιστές.