ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

26 Απριλίου 2012

Κλείνουν οι πόρτες της Κόκα Κόλα


ΑΠΕΡΓΙΑ στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ


Πέμπτη 26 Απριλίου 2012



Κλείνουν οι πόρτες της Κόκα Κόλα
για τον Γιώργο Βράνη και την Βίκυ Μπουζούκη.

   Η ερχόμενη Δευτέρα 30 Απριλίου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία ημέρα του Γιώργου Βράνη στο γραφείο της διεύθυνσης της Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος  Βράνης προφανώς χρεώνεται την έκβαση του απεργιακού αγώνα στην Θεσσαλονίκη. Απομακρύνεται από τη θέση της και η Βίκυ Μπουζούκη. Στη θέση του παραμένει ο Στάθης Γιαννέλος.

Οι έμποροι για τις τιμές της Κόκα Κόλα

   Σταχυολογούμε από το περιοδικό «Oίνος και Ποτό» των Διακινητών Εμπόρων Οίνων και Ποτών Μακεδονίας-Θράκης το εξής:
   «Την ώρα που οι ελληνικές οικογένειες δεινοπαθούν καθημερινά για να τα φέρουν βόλτα, μετά τις δραματικές περικοπές εισοδημάτων στη χώρα μας, οι πολυεθνικές των σούπερ μάρκετ εξακολουθούν να σωρεύουν υπερκέρδη εις βάρος τους.
 Απόδειξη:
   Η προκλητική διαφορά τιμών σε γερμανικών συμφερόντων σούπερ μάρκετ της Βουλγαρίας, σε σύγκριση με τις τιμές του ιδίου σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.
Η έρευνα στο κατάστημα στη βουλγαρική πόλη Πέτριτς, περίπου 17  χιλιόμετρα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, είναι αποκαλυπτική. Σχεδόν όλα τα είδη, είτε ιδιωτικής ετικέτας είτε άλλα, είναι αισθητά φθηνότερα συγκριτικά με τα αντίστοιχα που λανσάρει η ίδια εταιρία στην Ελλάδα!
   Η διαφορά μερικές φορές ξεπερνά και το 100% της αξίας του προϊόντος! Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι αγοράσαμε την Κόκα Κόλα 2 λίτρων 1,87ν λέβα, δηλαδή 0,935 ευρώ (η ισοτιμία του εθνικού νομίσματος της Βουλγαρίας με το ευρώ είναι δύο προς ένα) και λίγες ημέρες μετά την πληρώσαμε 1,94 ευρώ στο κατάστημα της ίδιας αλυσίδας στην Ελλάδα.
   Αν υπολογίσουμε ότι στη Βουλγαρία ισχύει ενιαίος ΦΠΑ 200%, ενώ στην Ελλάδα ο ΦΠΑ  στα αναψυκτικά είναι 23% (δηλαδή με τον ανώτερο δικό μας φόρο θα στοίχιζε εκεί 0,963 ευρώ), προκύπτει ότι το είδος αυτό κοστίζει στη γειτονική χώρα κάτι λιγότερο από τα μισά ευρώ, συγκριτικά με εδώ! Και επειδή η έρευνα εξαντλήθηκε στα γερμανικά σούπερ μάρκετ, επισημαίνουμε ότι πάνω κάτω αυτή είναι η τιμή της δίλιτρης Κόκα Κόκα στη χώρας μας (π.χ. στο ΑΒ Βασιλόπουλος 1,96 ευρώ).
   Η Κόκα Κόλα μας παρείχε τη δυνατότητα αντικειμενικής σύγκρισης, καθώς είναι ένα αναψυκτικό ευρύτατης κατανάλωσης με τα ίδια χαρακτηριστικά σε όλο τον κόσμο. Σημειώνεται ότι τη βουλγαρική αγορά, όπως και το μεγαλύτερο μέρος των βαλκανικών χωρών, καλύπτει στο συγκεκριμένο είδος η Κόκα Κόλα Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως ( η γνωστή Τρία Έψιλον)».
    Αυτά οι Διακινητές Έμποροι στο φύλλο Μαρτίου 2012 της μηνιαίας εφημερίδας τους ΟΙΝΟΣ και ΠΟΤΟ.

Δεν ξεχνάμε την Τρίτη 1 Μάη
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου