ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

06 Μαρτίου 2012

34η ημέρα απεργιακού αγώνα


ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ: ΑΚΛΟΝΗΤΟΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

 (απεργούν  επί 34 συνεχείς ημέρες)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (6). - Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι απεργοί στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα 3 Ε Θεσσαλονίκης.
   Με ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι ανακοινώνουν τη συνέχιση της απεργίας, εφόσον η εταιρία συνεχίσει να αρνείται τη λειτουργία όλου του εργοστασίου και εάν το μετατρέψει σε διαμετακομιστικό κέντρο (αποθήκες).
   Η ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα. Η διεύθυνση της πολυεθνικής Κόκα Κόλα 3 Ε στην προσπάθειά της να δυσκολέψει την παραμονή των απεργών στο χώρο του εργοστασίου διέκοψε τη ροή ύδατος στο εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει νερό ούτε για τις τουαλέτες.
   Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΕΠ διεξήχθη σε κλίμα αγωνιστικής ευφορίας.
   Στέλεχος της Εκτελεστικής Επιτροπής σε δηλώσεις του προς το «Χρονικό» ανέφερε για τη στάση της Ομοσπονδίας στο επόμενο χρονικό διάστημα τα εξής:   «Δίνουμε ιερό αγώνα για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας που περνάνε μαύρες στιγμές αυτή την περίοδο. Δεν μπαίνουμε σε συμψηφισμούς και πονηρές λογικές της εργοδοσίας που θέλει να στρέψει το ένα εργοστάσιο ενάντια στο άλλο, τον έναν εργαζόμενο ενάντια στον άλλο. Δεν είμαστε μπακάληδες, δεν μπήκαμε στο συνδικαλιστικό κίνημα για να δούμε ποιος θα αδικήσει τον άλλο περισσότερο».

Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
   Η αυριανή ημέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τις εξελίξεις στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Κλιμάκιο της Κόκα Κόλα αποτελούμενο από τον Στάθη Γιαννέλο και τον Γιώργο Βράνη θα συναντηθούν αύριο με τη διοίκηση του εργοστασιακού Σωματείου, του κλαδικού των διανομών και την Ομοσπονδία του κλάδου.
   Από το αποτέλεσμα της συνάντησης θα κριθεί η συνέχιση ή όχι της απεργίας. Εάν οι εκπρόσωποι της Κόκα Κόλα 3 Ε επιμείνουν στο κλείσιμο του εργοστασίου οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου