ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

16 Φεβρουαρίου 2012


Πρωτοσέλιδο η κατάσταση στην Coca Cola 3 E
«H Coca Cola αφήνει στο δρόμο 380  ανθρώπους», αυτός  είναι ο σημερινός (Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012) πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας Αυριανή Μακεδονίας – Θράκης. Ο υπέρτιτλος είναι εξίσου ενδεικτικός για το εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας: «Από τη Θεσσαλονίκη στη Βουλγαρία».

Το ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες συνοδεύεται από τον τίτλο «Το εργοστάσιο της Coca Cola 3 Ε που εδρεύει στη Θέρμη… μεταναστεύει στη Βουλγαρία…» και το υπογράφει η δημοσιογράφος Δέσποινα Βαρσάμη.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι αποτέλεσμα της πολιτικής της πολυεθνικής εταιρίας είναι «να μείνουν οι 380 εργαζόμενοι στο δρόμο» και  σημειώνει ότι  «ήδη έχουν αποψιλωθεί κάποια τμήματα όπως το λογιστήριο, το διαφημιστικό τμήμα, των παγίων, ο πιστωτικός έλεγχος».
Με δεδομένο ότι η πολυεθνική Coca Cola 3 Ε προσπαθεί να δημιουργήσει ένα οικολογικό προφίλ σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται είναι  εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η πληροφορία στο ρεπορτάζ της Αυριανής Μακεδονίας Θράκης ότι έχει απομακρυνθεί «ο εξειδικευμένος [εργαζόμενος} του βιολογικού καθαρισμού, ο οποίος αντικαταστάθηκε από κάποιον λιπαντή»[!] 
Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην Coca Cola  3 Ε Δημήτρη Δουμάνη, ο οποίος αναφέρεται και στο ζήτημα της διακίνησης προϊόντων της πολυεθνικής εταιρίας με φορτηγά αυτοκίνητα τα οποία κυκλοφορούν με βουλγαρικές πινακίδες: «… προϊόντα καταφθάνουν σε αποθήκες της Αθήνας τα οποία παρασκευάζονται στην Ιταλία, κι επειδή οι ιδιοκτήτες φορτηγών απεργούν στην Ιταλία, τα προϊόντα μεταφέρονται με βουλγάρικες νταλίκες». Η εφημερίδα καταγράφει και την αγανακτισμένη απορία του προέδρου του Σωματείου Δημήτρη Δουμάνη: «Δεν είναι δυνατόν να φέρνουν βουλγάρικη κόκα κόλα στη χώρα μας».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η εταιρία δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση για μεταφορά της επιχείρησης στη Βουλγαρία». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρη Δουμάνη από τα κεντρικά της πολυεθνικής δεν υπάρχει καμία αντίδραση στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων: «η Αθήνα σιωπά μέχρι στιγμής και δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους λόγους της απεργίας».
Στο ρεπορτάζ της Δέσποινας Βαρσάμη αναφέρεται επίσης η έκκληση των εργαζομένων προς το λαό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας «να μην πίνει Coca Cola».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αυριανής Μακεδονίας Θράκης τη συμπαράστασή του προς τους απεργούς της Coca Cola 3 Ε εξέφρασε με ομόφωνη απόφασή του για έκδοση ψηφίσματος το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θέρμης, όπου είναι και η έδρα του εργοστασίου της πολυεθνικής εταιρίας.
Ο δημοτικός σύμβουλος  του δήμου Θέρμης Σωκράτης  Φάμελος δήλωσε στη δημοσιογράφο Δέσποινα Βαρσάμη ότι: «Έχουμε αποφασίσει ομόφωνο ψήφισμα και συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους. Είμαστε αντίθετοι στην απομάκρυνση του εργοστασίου και εκφράζουμε την ανησυχία μας…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου