ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

18 Φεβρουαρίου 2012

17η ημέρα απεργιακού αγώνα

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012
17η ημέρα απεργιακού αγώνα

Το διευθυντικό κλιμάκιο της Coca Cola 3 E  το οποίο βρέθηκε το Βόλο την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 αποτελούνταν εκτός από τη Βίκυ Μπουζούκη και από μια σειρά στελεχών ανάμεσά τους και ο Zoran Bogdanovic, γενικός διευθυντής Ελλάδος. [1]
Το κλιμάκιο των μεγαλοστελεχών  της πολυεθνικής παρέμειναν στο χώρο του εργοστασίου  πάνω από έξι ώρες και αποχώρησε νωρίς το απόγευμα.[2]
Με σύνθημα «Όλοι μαζί ενωμένοι» θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα («Αίθουσα Αβραάμ Μπεναρόγια») του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις  5 μ.μ. η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Κόκα Κόλα 3 Ε Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης –προέδρος της οποίας είναι η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σοφία Καλαντίδου – εξέδωσε «εξώδικη δήλωση»  με την οποία κηρύσσει αποχή αλληλεγγύης προς τους απεργούς της Coca Cola 3 E.
Το κείμενο της «εξώδικης δήλωσης» έχει ως εξής:
«Εξώδικη δήλωση
Προς Carrefour, Μασούτης, Macro, Βερόπουλος, Βασιλόπουλος, Αρβανιτίδης
Θεσσαλονίκη, 9/2/2012
Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «3 Ε» (που παράγει και διακινεί εμφιαλωμένα ποτά όπως Coca Cola, χυμοί, εμφιαλωμένα νερά κτλ) βρίσκονται εδώ και μέρες σε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις για δίκαια και νόμιμα εργατικά δικαιώματα. Η παραπάνω επιχείρηση, με σκοπό να υπονομεύσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, έχει προχωρήσει στη δημιουργία παράνομου απεργοσπαστικού μηχανισμού, διακινώντας εμπορεύματα της μέσω των αποθηκών και των καταστημάτων λιανικής πώλησης των εμπορικών επιχειρήσεων σας (Carrefour, Μασούτης, Macro κτλ.). Η συγκεκριμένη ενέργεια της «3 Ε» και των επιχειρήσεων σας είναι παράνομη, καθώς πρόκειται για απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Για τους παραπάνω λόγους, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης από σήμερα (9/2/2012) έως τη λήξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην «3 Ε» κηρύσσει ΑΠΟΧΗ αλληλεγγύης των εργαζομένων στις επιχειρήσεις σας από την αποθήκευση, φόρτωση και διακίνηση ΟΛΩΝ των εμπορεύματων της «3 Ε», στις αποθήκες και στα καταστήματα λιανικής πώλησης των επιχειρήσεων σας».

1.      O Zoran Bogdanovic  αντικατέστησε τον Δημήτρη Βιβιδάκη από την 1η Ιουλίου 2011 στη θέση του Γενικού Διευθυντή Ελλάδας. Βλ. για περισσότερες πληροφορίες  3 Ε: Ο Zoran Bogdanovic νέος γενικός διευθυντής στο:
2.      Στο χώρο του εργοστασίου είχε μεταφερθεί μηχάνημα πλύσεως φιαλών (πλυντήριο).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου